President tunnustas kogujaid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Kusmin
Triin Kusmin Foto: Sille Annuk

Emakeelepäeva eelõhtule sobivalt tegi Eesti kirjandusmuuseumi rahvaluulearhiiv kokkuvõtteid mullusest kogumistööst. President Toomas Hendrik Ilves andis üle kogumispreemiad usinaimatest usinaimaile ja parimaist parimaile. Nendeks on Age Kristel Kartau ja Triin Kusmin (pildil) ning kahasse tööd teinud Margit Ko­rot­kova ja Leelo Kund.

Vabariigi presidendi rahvaluulepreemia on autasu, mis on mõeldud rahvaluulearhiivi vabatahtlike kaastööliste tunnustamiseks. Preemia eelkäijaks on aastatel 1935–1940 jagatud riigivanema autasu parimatele rahvaluulekogujatele.

Samal koosviibimisel kirjandusmuuseumi saalis tutvustati kolme uut rahvaluuleväljaannet.

Valminud on «Vana Kan­nel X. Paide ja Anna kihelkonna regilaulud», mille on koostanud Ottilie Kõiva ja Janika Oras, «Eesti parmupill», mille on koostanud Cätlin Jaago, ning «Siberi setode laulude» uus kogumik, mille on koostanud Andreas Kalkun ja Anu Korb.

Ürituse teises osas esitleti Iivi Anna Masso ja Toomas Hendrik Ilvese raamatut «Omal häälel», mille on kirjastanud Tänapäev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles