Benny Hill teeb sketše Euroopa kultuuripealinna aastal Toomel

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Benny Hill tõi jaanuaris 1981 ühes sketšis kaamerate ette hobuse.
Benny Hill tõi jaanuaris 1981 ühes sketšis kaamerate ette hobuse. Foto: Imago/United Archives/Scanpix

Täna on tartlastel põhjust minna Toomele ja ühtlasi vaadata internetis armastatud briti koomiku Benny Hilli videoid. Nimelt toimub täna kell 16 toomkiriku varemetes Tartu 2024 põhiprogrammi ühte põhiliini «Toomemägi ja Euroopa» kuuluva ühe peamise sündmustesarja avalik konkurss. Žürii ja publiku ette astuvad oma võimeid tutvustama need, kes soovivad kehastuda Benny Hilliks.

Põhiliini «Toomemägi ja Euroopa» ühe eestvedaja, TÜ muuseumi direktori Mariann Raisma sõnul on konkrursil osalejatele korraldatud suunatud eelvalik. Täna tuleb neil žürii ees esitada lühike, kuni viieminutiline sketš Benny Hilli laadis. Lubatud on kasutada minimaalselt kostüümi ja rekvisiite, vajaduse korral kõlab muusika fonogrammilt.

Briti koomik Benny Hill ehk passi järgi Alfred Hawthorne Hill sündis 21. jaanuaril 1924 ja kujunes hiljem televaatajate hulgas mitmeks aastakümneks isegi kuulsamaks, kui oli tema sündimise päeval surnud Lenin. Maailmakuulsuse tõi talle jaanuarist 1955 kuni maini 1989 eetris olnud «The Benny Hill Show». Koomik suri 20. aprillil 1992.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles