Pildid ⟩ Keskkonnaamet saab suvel Jõgevale uued tehnoruumid

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Reede keskpäeval sai keskkonnaameti Jõgeva tehnoloogiahoone korraga nii nurgakivi kui peeti ära ka sarikapidu. Maja saab valmis suve lõpuks.

Sündmusel osalenud keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra sõnas, et uus hoone on jätk Jõgeva riigimaja loomisele. Keskkonnaamet sai 2021. aastal Jõgeval uued ruumid riigimajas, kuid tehnika hoiustamise ruume riigimaja krundile rajada ei olnud võimalik. Tänavu valmivas hoones on kohad tehnika tarvis olemas.

Hoones hakatakse hoidma keskkonnameti Jõgeva piirkonnakontori tööks vajalikku tehnikat, peale autode tekib võimalus parkida ATV-sid, paate, haagiseid ja muid masinaid. Keskkonnaametil ei ole oma eritehnika hoiustamiseks Jõgeva vallas praegu häid lahendusi. Vakra selgitas, et lisaks tehnikale, saab keskkonnaamet seal hoida ka konfiskeeritud püügivahendeid, näiteks kalavõrke ja muud seesugust.

Jõgeval on keskkonnaametil kasutuses 7 sõidukit, 3 maastikusõidukit, 3 haagist ja 2 paati. Seni on tehnikat hoitud Endla looduskeskuse juures või Jõgeva päästekomando garaažis.

Et sarikapidu liiga lihtne ei oleks, andsid ehitajad keskkonnaameti peadirektorile sarikapärja alla toomiseks üsna roostes ja nüri sae. Kehvast tööriistast hoolimata sai Vakra mõne minutiga sarikapärga hoidnud laua läbi saetud.

Tehnoloogiahoones tagatakse funktsionaalsus, energiasäästlikkus ja vastupidavus. Keskkonnahoidu silmas pidades on ehitis planeeritud A-energiaklassile vastavalt. Katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning soodsates tingimustes saab hoone nende abil kätte kogu vajamineva elektrienergia. Tehnoloogiahoone paikneb elumajade vahel, mistõttu on selle väljanägemine oluline. Hoone kaetakse puiduga, mis sobitub Jõgeva kesklinna ja elamupiirkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles