Jõgeva kultuurielu hakkab juhtima näitleja, lavastaja ja filmiprodutsent

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Anti Reinthal asub Jõgeval tööle aprillis.
Anti Reinthal asub Jõgeval tööle aprillis. Foto: Jüri Looring

Jõgeva vallas on loomisel valla kultuuriasutusi koondav ühendasutus, mis hakkab kandma nime Jõgeva Valla Kultuur. Uue asutuse juhiks valiti Eesti draamateatri endine näitleja, praegu lavastaja ja produtsendina leiba teeniv Anti Reinthal.

Esiti pidi uus kultuurijuht tööd alustama sel nädalal. Et Reinthalil on üks projekt veel pooleli, pidi ta esimese tööpäeva Jõgeva kultuurijuhi ametis edasi lükkama. «Esialgse plaani järgi peaks esimene tööpäev olema uues ametis 17. aprillil, kui läheb hästi, siis isegi varem,» sõnas ta.

Tal on praegu pooleli üks filmiprojekt, millest avalikult veel rääkida ei saa. «Sel on palju osalisi, praegu on veel sellest vara rääkida,» lisas Reinthal.

Jõgevamaa pole talle võõras kant. Ta on pärilt Kääpalt ning elab seal praegugi. «Olen siin kasvanud, seega tean ning tunnen kohalikke olusid ja kultuurivaldkonna inimesi,» rääkis Reinthal.

Jõgeva valla kultuurireform ei ole aga kulgenud probleemideta. Kogukonnad on seadnud asutuste ühendamise vajalikkuse küsimärgi alla. Küsimusele, kuidas ühendasutuse uus juht protsessi näeb, sõnas Reinthal, et vaidlused käivad peamiselt poliitilisel tasandil. «Ma olen teadlikult end poliitikast eemal hoidnud ning püüan seda ka edaspidi teha,» rääkis ta. «Poliitika on üks asi, tegelik töö aga midagi muud.»

Uus kultuurijuht näeb, et Jõgeva kõige suurem väärtus peitub asukohas. «Vallas on küll ligi 13 000 elanikku, aga arvestame juurde ka ümbritsevad vallad ning maakonnad, siis kasvab rahvaarv kuuekohaliseks,» märkis ta.

Veel üks suur väärtus on Reinthali hinnangul kohalikud kogukonnad, kus peitub kultuurielu süda. «Läbi värske pilgu saab anda Jõgeva kultuurielule uusi võimalusi. Plaan on mul selleks olemas,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles