Maaülikooli loomakliinikus käis lõikusel tavapäratu patsient

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Maaülikooli loomakliinikus operatsioonil käinud kaamel käitus nii lõikuse ajal kui ka pärast seda eeskujulikult. Pildil valmistub kliiniku ülemarst Aleksandr Semjonov kaamelit operatsioonitoast ära viima.
Maaülikooli loomakliinikus operatsioonil käinud kaamel käitus nii lõikuse ajal kui ka pärast seda eeskujulikult. Pildil valmistub kliiniku ülemarst Aleksandr Semjonov kaamelit operatsioonitoast ära viima. Foto: Jassu Hertsmann

Esmaspäeval käis maaülikooli loomakliinikus igapäevaste lehmade ja hobuste hulgas ka üks hoopis ebatavalisem patsient. Nimelt oli lõikusele toodud kaamel, kes vajas kastreerimist.

Meditsiinilise protseduuri tingis, et kaamelil oli ainult üks munand alla vajunud, teine asetses kõhuõõnes, see aga suurendab vähkkasvaja riski. Opereerida tuli laparoskoopiliselt ehk väikeste sisselõigete abil. Lõikuse viis läbi maaülikooli loomakliiniku hobusekliiniku juht Felipe Corrêa. Kirurg on enda sõnul varem Egiptuses töötades korra kaamelit ravinud, kuid viimase kaheksa kuu jooksul, mis ta on Tartus töötanud, on see esimene nõnda eksootiline loom tema hoole all.

Sarnaneb lehmaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles