Kõige tähtsam nutiseade on aju, kõlas noorte tervisekonverentsil

Tartu Postimees
Copy
Tervist edendavad koole ühendab soov olla terve ja liikuv.
Tervist edendavad koole ühendab soov olla terve ja liikuv. Foto: Kadri Lill

Täna toimus Tartu Descartes'i koolis 6.–9. klassi õpilastele tervisekonverents «Lendan tervelt ellu 2». Sellega tähistas kool oma 30 tegevusaastat tervist edendava koolina.

Konverentsil astusid üles ettevõtja Brit Mesipuu teemal «Kuidas hoida oma vaimset ja füüsilist tervist sotsiaalmeedias?» ja kõnelemise treener Harald Lepisk ettekandega «Laetud akud – heaolu loovad harjumused». Imelisest ajust kõneles noortele ajuteadlane Jaan Aru.

«Konverentsil jäi kõlama mõte, et kõige tähtsam nutiseade on aju,» võttis Descartes'i kooli huvijuht Kadri Lill päeva kokku.

Ettekannete vahepeal toimusid õpilastele praktilised töötoad, kus sai valmistada energiabatoone ja õppida, kuidas köögikapi sisuga kodust kehahooldust teha. Spordisõpradel õnnestus tutvuda NTC tehnikate ja korvpallimänguga «Rida». Kokku oli valida 12 töötoa vahel. 

Konverentsist võttis osa üle 250 noore Veeriku, Raatuse, Hansa, Kivilinna, Puškini ja Forseliuse koolist, samuti Tartu rahvusvahelisest koolist. Külaliste seas olid ka Türi põhikooli, Puhja kooli ja Ülenurme gümnaasiumi õpilased.

«Osalejate tagasiside oli väga positiivne, seetõttu julgeme pidada konverentsi kordaläinuks,» ütles Lill. Sündmuse õnnestumisele aitasid kaasa Tartu linnavalitsuse haridusosakond, Tartumaa omavalitsuste liit ja Tartu ülikooli liikumislabor.

Tartu Descartes'i kool ühines tervist edendavate koolide projektiga 1993. aastal. Projekti eesmärk oli seista selle eest, et õpilased järgiksid tervislikke eluviise, teeksid teadlikud õigeid toitumisvalikuid ning hoiduksid tervisele kahjulikest harrastustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles