Noorte pahandused kõnelevad tihti vanemate ükskõiksusest (1)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu politsei tabas juhusliku kontrolli käigus rendiauto roolist 14-aastase noormehe. Asja lähemalt uurides selgus, et sõiduki oli ta üürinud vanemate krediitkaardi andmeid kasutades.
Tartu politsei tabas juhusliku kontrolli käigus rendiauto roolist 14-aastase noormehe. Asja lähemalt uurides selgus, et sõiduki oli ta üürinud vanemate krediitkaardi andmeid kasutades. Foto: Jürgen Puistaja

Paar nädalat tagasi sai politsei Tartus väljakutse ühte korrusmajja, kus politseinikele avanes pilt korterist pungil täis purjus alaealisi, nende seas ka mõned täisealised noored. Kui kohale kutsuti ühe alaealise isa, hakkas too politseinike üllatuseks õigustama noorte käitumist ning pidas vajalikuks kahtluse alla seada hoopis politsei käitumise.

Politseijaoskonna juhi Andrus Reimaa sõnutsi oli see tema enam kui kolmekümneaastase tööstaaži jooksul esmakordne juhtum, kus lapsevanem asus olukorra lahendamise asemel hoopis purjus noorte kaitsele ning küttis üles kogu noorte seltskonna.

Asi lõppes sellega, et noorte taltsutamiseks kutsuti kohale kiirreageerijad. Purjus noorukite käitumist õigustanud isa tuli politseinikel talutada kinnipidamisasutusse, temaga koos viidi arestimajja ka üks peol olnud nooruk ning ühe pidutseja maharahustamiseks tuli politseil kasutada käeraudu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles