Algas järjekordne fotokonkurss «Metsik linn»

Tartu Postimees
Copy
2021. aasta «Metsiku linna» ühe parima töö fookuses oli rattureid uudistav linnarebane.
2021. aasta «Metsiku linna» ühe parima töö fookuses oli rattureid uudistav linnarebane. Foto: Margus Ansu

7. maini saab esitada töid linnalooduse fotokonkursile «Metsik linn».

Loodusfestivali programmi kuuluv konkurss toimub kaheksandat korda ja sellega pööratakse tänavu tähelepanu nii avalikele kui ka eraaedadele ja neis peituvatele aaretele, eelkõige looduslikule elurikkusele.

«Metsik linn» kutsub märkama loodust ja toob vaatajateni pildikesi linnas leiduvast loodusest. Korraldajad julgustavad osalejaid linnaloodust tähele panema läbi kaamerasilma.

Võistlus toimub kolmes kategoorias: lapsed ja noored (kuni 15-aastased), üldarvestus (16-aastased ja vanemad) ja loodusvaatluskategooria (13-aastased ja vanemad).

Loodusvaatluskategoorias esitatud fotode kunstilist taset žürii poolt ei hinnata, kuid jälgitakse fotode sobivust loodusvaatluste tõendusmaterjaliks. Tingimustele vastavate fotode vahel loositakse välja eriauhind.

Teisi konkursile esitatud töid hindab žürii, kuhu kuuluvad oma ala eksperdid Piret Eensoo, Rene Jakobson, Kaisa Keizars-Aron, Ingmar Muusikus, Kerttu Taggo ja Urmas Tartes.

Võitjad kuulutatakse välja loodusfestivali esimesel päeval, 7. juunil Tartu ülikooli botaanikaaias. 20 parima töö galerii riputatakse üles botaanikaaeda, kus saab seda uudistada suve lõpuni.

Loodusfestivali eestvedajad on Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed koostöös terve rea partneritega. Festival kuulub ka Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles