Emajõe lodjaselts ähvardab Tartust minema kolida (3)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Madruse 24 krundilt on asju küll vähemaks jäänud, kuid krundi vabastamine selleks reedeks ei ole lodjaseltsi hinnangul realistlik. 
Madruse 24 krundilt on asju küll vähemaks jäänud, kuid krundi vabastamine selleks reedeks ei ole lodjaseltsi hinnangul realistlik. Foto: Margus Ansu

Emajõe lodjaseltsi ja Tartu linnavalitsuse suhted püsivad pärast Madruse 24 krundi kasutamise üle puhkenud erimeelsusi pinevad. Linn nõuab nüüdseks ebaseaduslikult kasutatava krundi vabastamist sunniraha ähvardusel, lodjaselts heidab ette soovimatust olukorra lahenduse üle läbi rääkida ja ähvardab üldse tegevuse Tartust ära kolida.

«Praeguses seisus selget tulevikuperspektiivi lodjaseltsile ja lodjakojale Tartu territooriumil ei paista, oleme hakanud naaberomavalitsustega läbirääkimisi pidama ning need on arenenud päris kaugele,» ütles Emajõe lodjaseltsi juht Priit Jagomägi. «Tundub, et vastu halli kivi läheme. Ükski linnaametnik ega linnavalitsuse liige ei ole valmis meiesuguste kriminaalidega kohtuma ja läbi rääkima.»

Linnavalitsuse vaade on teistsugune: vaidlusaluse krundi korrastamine on eeldus järgmisteks sammudeks, on linnasekretär Jüri Mölder selgitanud. «Madruse 24 asjus oleme kohtunud ja kirju vahetanud, edasise koostöö perspektiive on põhjendamatu selle vaidlusega siduda, nendega tegeleme siis, kui vaidlus on lahendatud,» rääkis Mölder.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles