Vingugaasimürgistusse surnud mees proovis enne surma tulekahju kustutada

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve inspektori Roman Abubikirovi sõnul viitasid tõendid sellele, et plastämbri süütas sinna visatud suitsukoni.
Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve inspektori Roman Abubikirovi sõnul viitasid tõendid sellele, et plastämbri süütas sinna visatud suitsukoni. Foto: Lõuna päästekeskus

Elva vallas leiti oma kodust hukkunud 56-aastane mees, kelle surma põhjuseks oli vingugaasimürgistus. Pliidi eest leiti põlenud plastämber, mille oli tõenäoliselt süüdanud kustutamata suitsukoni. Hukkunu oli püüdnud põlengut kustutada, kuid jäi sisse hingatud vingugaasist tingitud terviserikke tõttu põlenguohvriks.

20. märtsil kella 15 paiku leiti Elva vallas Valguta külas oma kodust surnud 56-aastane mees. Kiirabitöötajad konstateerisid mehe surma ning avastasid pliidi eest võimaliku tulekahju asukoha. Kiirabitöötajate vingugaasiandur näitas ruumide õhus ka vingugaasireostust. Tuleohutuse kontrollimiseks kutsuti kohale päästjad ning võimalikku tulekahju põhjust suundus selgitama inspektor.

Selgus, et pliidi ees oli süttinud plastämber ning põrandasse oli sisse põlenud poolemeetrise läbimõõduga auk. Ilmselt oli mees püüdnud tulekahju veega kustutada, kuid selle käigus suitsu tugevalt sisse hinganud ning teadvuse kaotanud. Hilisem lahkamine selgitas, et mees oli surnud vingugaasimürgistusse. Tulekahju oli õhupuuduses lõpuks ise sumbunud.

Lõuna päästekeskuse ohutusjärelevalve inspektori Roman Abubikirovi sõnul viitasid tõendid sellele, et plastämbri süütas sinna visatud suitsukoni. «Tõenäoliselt oli hukkunu üritanud ilma abi kutsumata põlengut ise kustutada, kuid kahjuks ülehindas ta oma võimeid ning põlengusuitsu ohtlikkust,» selgitas Abubikirov. «Elu maksis talle just vingugaasi ja suitsu sissehingamine.» Inspektor lisas, et kahjuks paistis silma, et hukkunu ei olnud tuleohutusest hoolinud, sest muidu olemasolevad vingugaasi- ja suitsuandur olid laest ära võetud.

Päästjad hoiatavad, et kasvõi mõne sõõmu paksu tulekahjusuitsu ja vingugaasi sissehingamine võib põhjustada terviserikke, mille tagajärjel inimene kaotab teadvuse ja jääb tulle. Vähegi tõsisema tulekahju avastamise korral tuleb kohe põranda ligi hoides suitsu täis ruumidest väljuda ning kutsuda viivitamata appi päästjad, helistades hädaabinumbril 112.

Sel aastal on tulekahjus hukkunud 12 inimest, neist seitse põlengutes, mis said alguse hooletust suitsetamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles