VIDEO ⟩ The Belka uut albumit kuulsid esimestena tartlased

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Pärnust pärit muusikalise kollektiivi The Belka verivärsket albumit oli eelisjärjekorras au kuulda tartlastel reede õhtul klubis Rock & Roll.
Pärnust pärit muusikalise kollektiivi The Belka verivärsket albumit oli eelisjärjekorras au kuulda tartlastel reede õhtul klubis Rock & Roll. Foto: Jens Raavik

Pärnu ansambel The Belka kogus Hooandja platvormil kokku enam kui kümme tuhat eurot, et anda välja uus album «Teravamad killud». Nende värskeimasse plaati investeerimise eest tulid pärnakad esimesena tänama just oma Tartu fänne.

Kolmkümmend aastat lavadel

Reede õhtul müristas Tartus klubis Rock & Roll pärnakate punt The Belka, mis tähistab tuleval aastal juba kolmandat juubelit. 1994. aastal alguse saanud bändi ninamees Ivo Orav alias Belka meenutas, et bänd sai alguse suvepealinnas asunud Mai kultuurikeskusest. «See oli tol ajal Pärnus ainus koht, kus bändid said käia proovi tegemas. Üheksakümnendad oli viljakas aeg, sest siis oli Pärnus tõsiselt palju neid, kes muusikaga tegelesid. Suur osa neist, kes seal oma bändidega proove käisid tegemas, jäid õhtuti veel sinna kultuurikeskuse ruumidesse istuma ja juttu rääkima. Nii saigi The Belka alguse mitme kollektiivi muusikutest,» rääkis ansambli solist Ivo Orav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles