Tartu lasi Läti külalistel teha seda, mis neile meeldib

Tartu Postimees
Copy
Läti külalised said avamängus kirja 90:80 võidu.
Läti külalised said avamängus kirja 90:80 võidu. Foto: Diana Jensin

Eesti-Läti korvpalliliigas on mängudega jõutud veerandfinaalideni. Eile õhtul võõrustas Tartu ülikooli Maks & Moorits BK Ventspilsi. Läti külalised näitasid suurepärast viskekindlust ja said avamängus kirja 90 : 80 võidu. Tartu efektiivseim oli Tomaš Pavelka 16 punkti ja 14 lauapalliga, Märt Rosenthal lisas 24 punkti.

«Me ei jälginud täna oma kaitsemänguks tehtud plaani. Kui jäime taha, siis pidime kulutama väga palju energiat järele jõudmisele. Kogu meeskonnana ei suutnud me play-off'ides vajalikku mängu mängida ja lasime Ventspilsil palju visata,» sõnas Tartu peatreener Nikolajs Mazurs.

«Ma arvan, et nende jaoks oli täna üsna lihtne mäng, sest nad said teha seda, mis neile meeldib – leidsid vabad mehed üles ja tabasid kaugviskeid. Järgmine mäng algab nullist ja peame tegema oma muudatused ning palju paremini mängima,» lisas peatreener.

Tartu ülikooli spordihoonesse oli esimesele väljalangemismängule kaasa elama tulnud üle tuhande inimese. Paraku pidid nad tunnistama, kuidas Ventspils sai kohe alguses mängu käima ja kodumeeskond jäi neid taga ajama. Rosenthali kolmene lõpetas avaveerandi Tartule 20 : 25 kaotusseisus.

Teisel veerandil hakkas Ventspils üha enam eest ära minema ja seda peamiselt tänu tabavatele kaugvisetele. Ventspilsi tagamängijad Arturs Ausejs ja Ivan-Gandia Rosa ei eksinud avapoolajal ühelgi kolmesel ja tabasid neid kahepeale kokku kümme. Esimese poolaja lõpuks juhtis Ventspils 47 : 39.

Kolmanda veerandaja keskel juhtis Ventspils isegi 16 punktiga, aga Tartu alustas Märt Rosenthali vedamisel tagasitulekut. Rosenthal tõi üksinda seitse punkti järjest ja selle najal kosus ka kogu meeskond. Veerandaja lõpuks oli Ventspilsi eduseis 11 punkti seisul 72 : 61.

Viimasel veerandajal andis Tartu skoori oma panuse lisaks Rosenthalile ka Ty Gordon ja tasapisi roniti lähemale. Kolm minutit enne mängu lõppu oli vahe neli punkti Ventspilsile (seis 82 : 78). Külaliste viis vastuseta punkti sundisid Tartu meeskonna minutilisele mõttepausile, mille järel saadi küll korv, aga kohe tuli ekstartlaselt Wembilt teisel pool vastus, mis mängu suuresti otsustas. Skooriga 90 : 80 sai Ventspils kirja kahe võiduni peetava seeria avamängu võidu.

Tartu efektiivseimana sai Tomaš Pavelka kirja 16 punkti ja 14 lauapalli ning lõpetas mängu efektiivsusnäitajaga 35. Märt Rosenthal viskas 24 punkti ja andis neli korvisöötu. Andrii Voinalovych kogus 16 ja Ty Gordon 12 punkti.

Ventspilsi poolelt tegi enim skoori Arturs Ausejs, kes tabas kolmeseid üheksast viskest kaheksa ja viskas kokku 27 punkti ning andis neli korvisöötu. Ivan Gandia-Rosa arvele jäi 15 punkti. Emmanuel Wembi lõpetas mängu kaksikduubliga, kui sai kirja 13 punkti ja 10 lauapalli.

Kahe võiduni peetava veerandfinaalseeria teine mäng on Ventspilsis kolmapäeval, 29. märtsil kell 19.00. Kui peaks vaja minema kolmandat mängu, toimub see Tartus laupäeval, 1. aprillil kell 17.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles