Õpetaja tõi oma maalide näitusele vaikuse varjud

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Pilv avas oma näituse performance’iga, milles oli kesksel kohal klaver.
Epp Pilv avas oma näituse performance’iga, milles oli kesksel kohal klaver. Foto: Raimu Hanson

Silmad musta sidemega katnud ja jalga pidi köie abil end klaveri külge sidunud, kujutas Epp Pilv (50) meeletus performance’is ekslemisi elus, valusid, ohte ja änge. Mitmel hetkel umbes poole tunni jooksul oli tunda, et kohe hüppab seltskonnast keegi tema vaevasid vähendama.

Nii avas kunstnik ja kunstiõpetaja Epp Pilv Tartu lastekunstikooli galeriis oma näituse «Vaikuse varjud».

«Nagu abstraktsele ekspressionismile kohane, väljendavad tema maalid vabadust. Absoluutset, piirideta kunstilist priiust, kus pole kohta ahelatel ja reeglitel,» märkis galerist Margus Kiis.

Pilve maalidel on ka naiselikku erootikat, valu ja lüürikat, hirmu mööduva elu ja aja halastamatu tiksumise pärast. «Pealtnäha nonfiguratiivsete kujutiste tagant kumavad kujud, maastikud, tunded ja mõtted,» lisas galerist.

Aastaid tagasi on Epp Pilv koos Katrin Musteikisega teinud ühe näituse Rakveres ja teise Elvas. Viimastel aastatel tegi ta rohkem installatsioone. «Nüüd äkki tekkis vajadus värvi või selle puudumise järele,» ütles kunstnik. «Abstraktne väljendusviis tundub praegu ainuvõimalik, et ütelda seda, mida äratuntav realism ei võimalda.»

Kõik näituse pildid on ta maalinud alates eelmise aasta juulist.

Neid saab lastekunstikooli galeriis (Jakobi 52), kuhu on kõikidel vaba pääs esmaspäevast reedeni kell 15–19, vaadata 30. märtsini.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles