Koolilõuna piirhind tõuseb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilõuna.
Koolilõuna. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tartu gümnaasiumiõpilaste koolilõunal on aprillist uus piirhind ja linnavalitsus kaalub ka põhikooliõpilaste koolilõuna hinna tõstmist.

Vastse määruse järgi on gümnasistide koolilõuna uus piirhind 1. aprillist 1 euro ja 36 senti, seni oli see 1,15 eurot ehk sama palju kui põhikooli 5.–9. klassi õpilastelgi. 1.–4. klassi õpilaste koolilõuna kõrgeim võimalik hind on 96 senti.

Koolid võivad kehtestada ka madalama hinna, kui on linna määratud ülempiir.

Tartu abilinnapea Tiia Teppan ütles, et teema kerkis mullu sügisel, kui Treffneri gümnaasiumis toitlustav Toidutorn taotles hinna tõstmist. Linn toona taotlust ei rahuldanud.

«Uurisime tausta, mis seal salata, gümnaasiumiklassi lapsed olid huvitatud tõhusamast toidust ja käisid mujal söömas,» ütles Teppan. «Taotleti isegi 1,5 eurot, aga sellega me ei nõustunud.»

Otsuse taustaks on, et toidu ja mittealkohoolsete jookide hinnaindeks on 2007. aasta lõpuga võrreldes tõusnud 18 protsenti. Gümnasistide lõuna uus piirhind on senisest 18,3 protsenti kõrgem.

Haridusosakond kogub ka taotlusi põhikooliõpilaste koolilõuna maksumuse maksimummäära suurendamiseks. Taotluste esitamise tähtaeg on 31. märts. Tõenäoliselt vajab põhikooliõpilaste koolilõuna hinna maksimummäär muutmist alates uuest õppeaastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles