Narva mäele kerkib Tartu suurim Maxima

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammutustööd läksid firmale OÜ Vironia Keskus kulukaks, kuid ärianalüüsi järgi oli see kõige otstarbekam lahendus. Aasta lõpus peaks samas kohas saama juba süüa osta.
Lammutustööd läksid firmale OÜ Vironia Keskus kulukaks, kuid ärianalüüsi järgi oli see kõige otstarbekam lahendus. Aasta lõpus peaks samas kohas saama juba süüa osta. Foto: Sille Annuk

 Veel selle aasta lõpus avatakse Narva mäel asuva Peetri kiriku taga uus kaubanduskeskus, mille pearentnikuks saab Leedu jaemüügikett Maxima. Uus pood peaks parandama eelkõige Raadi ja Ülejõe linnaosa elanike ostuvõimalusi.

«See on piirkond, kus elab palju rahvast, aga pole ühtegi supermarketi tüüpi toidukauplust,» põhjendas uue kaubakeskuse rajamist ja asukohavalikut OÜ Vironia Keskuse juhataja Kenneth Karpov, kes on Narva maantee 112 krundi üks omanikke.

Ligi hektarisuurusest maatükist võtab rajatav keskus enda alla 3000 ruutmeetrit. Karpovi sõnul võitis hoone arhitektuurikonkursi töö, kus on kasutatud reljeefset seinakattematerjali. «Tegu ei ole tavapärase plekk-kuudiga, vaid omapärase ja ehituslikult oluliselt kallima tööga,» lausus arendaja.

Uus väljanägemine

Uuele poele andis kiitva hinnangu ka Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid ning pakkus, et kliente peaks selles piirkonnas jaguma. «See tuleb täiesti uue kontseptsiooniga ning müügipinnalt Tartu suurim,» lausus Erilaid ning lisas, et esimese niisuguse kaupluse Eestis avab firma enne jaanipäeva Maardus.

«Tartu pood on kahe X-iga, aga kaubavalik tuleb senisest suurem ja paigutus teistsugune. Tuleb vinge puuviljaosakond ning pikemad kulinaaria- ja lihaletid,» kirjeldas Erilaid uue kaupluse väljanägemist.

Maxima brändi- ja kommunikatsiooniosakonna direktor Ly Lehtmäe lisas, et muutub ka töötajate vorm ning kaupluse sisekujundus. Praegu on firma logo värvideks punane, sinine ja valge ning riietuski on neis värvides, kuid uutel vormidel kasutatakse tumeroosat ja tumehalli. Sisekujunduses annavad tulevikus tooni ka oranž ja heleroheline.  

«Oleme kontseptsiooni kallal pikalt töötanud. Esimesed sellised kauplused avati eelmisel aastal Lätis,» rääkis Lehtmäe ning kinnitas, et kliendid võtsid uue lahenduse hästi vastu. «Uuringutest tuli välja, et praegused värvid on liiga agressiivsed. Nüüd tahamegi oma brändi pehmendada ja sõbralikumaks muuta.»

Avatakse hilissügisel

Kenneth Karpovi sõnul paraneb kaubakeskuse rajamisega ka ligipääs Raadi surnuaiale. «Praegune surnuaia parkla on väike ja pühade aegu on sinna väga ebamugav parkida. Keskuse juurde rajatakse aga umbes 120 parklakohta ja seda saab kasutada ka surnuaia tarbeks,» rääkis Karpov.

Planeeringu järgi hakkab sõidukite juurdepääsu Narva maanteelt reguleerima valgusfooriga ristmik.

Seni on krundil käinud peamiselt lammutustööd, kuid Karpovi sõnul võiks paari nädala pärast alata ka hoone ehitus. Peale Maxima tuleb keskusesse veel zookauplus, lillepood, apteek, kingsepatöökoda ja pesumaja. Kauplus plaanitakse avada hilissügisel. Arendajate hinnangul ulatub nende investeering 3,2 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles