Noored hakkavad Tartu külje all rallit sõitma

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Sarja Noored Roolis tänavusele hooajale antakse stardipauk juba 26. märtsil kell 9 Lange motokeskuses.
Sarja Noored Roolis tänavusele hooajale antakse stardipauk juba 26. märtsil kell 9 Lange motokeskuses. Foto: Noored roolis Facebook

Pühapäeval, 26. märtsil toimub Tartu külje all Lange motokeskuses selle aasta esimene sarja Noored Roolis etapp.

Noored Roolis on 2020. aastast korraldatav rallispordisari, mis on mõeldud 8–15-aastastele noortele. Sarja eesmärk on tutvustada noortele ohutuid sõiduvõtteid, õiget turvavarustuse kasutamist ning anda neile esmane võistluskogemus.

Noorte juhendajateks on Eesti parimad motosportlased, kes annavad enda isiklikust kogemusest kõrvalistmel näpunäiteid, teiste seas näiteks Martin Järveoja, Sander Pärn, Janno Ligur.

Sarja võisteldakse ühesugustel autodel, milleks on Renault Twingod. Igal võistlusel osaleb 60–70 noort, keda ootavad diplomid ja auhinnad. Sarjas osalemiseks ei pea olema varasemat kogemust autoga sõitmisel, piisab vaid suurest tahtejõust ning pisikesest võistlushimust.

Registreerida saab sarja Noored Roolis kodulehel tavaliselt kaks nädalat enne etappi. Aastas toimub kuus etappi Eesti kardi- ja krossiradadel. Varem on need olnud näiteks Lange kardirajal, Misso krossirajal, Kuningamäe kardirajal, Tabasalu kardirajal, Kulbilohu krossirajal. Üks etapp aastas on tavaliselt peetud jäärajal, et anda noortele libedal teel sõitmise kogemusi.

Seeläbi õpivad noored juba varakult, kuidas auto talvistes oludes käituda võib ning kuidas libedaga autot õigel rajal hoida. Etappidel on kohal professionaalsed ajavõtjad ning päeva juhib võistluse korraldaja. Samuti on kohapeal reporter, kes teeb osalejatega intervjuusid.

Igal etapil on noortel võimalik rada koos juhendajaga kolm korda läbi sõita. Seejuures läheb kirja iga raja läbisõitmise aeg, kuid paremusjärjestus selgub parima ringiaja alusel. Sõiduvarustus ja auto tagatakse võistlejale kohapeal osavõtutasu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles