REEDENE RÕÕM ⟩ Koondise värske peatreener: mu pääsetee võrkpalli eest on maale või metsa

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Eesti meeste võrkpallikoondise ja Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg elab ja hingab võrkpallirütmis. Kindel siht on viia koondis taas võidulainele. 
Eesti meeste võrkpallikoondise ja Tartu Bigbanki peatreener Alar Rikberg elab ja hingab võrkpallirütmis. Kindel siht on viia koondis taas võidulainele. Foto: Tairo Lutter

Kahe nädala eest andis Eesti võrkpalliliit teada, et Eesti rahvusmeeskonna uueks peatreeneriks saab koondise kauaaegne statistik ja abitreener Alar Rikberg (41). Viimase kolme hooaja jooksul on tartlane vedanud Bigbanki klubi kõigi kolme kohaliku tiitlini. Võrkpallifanaatik Rikberg tunnistab, et põhimõtteliselt ongi tema töö ta elu ja nädalad mööduvad pallisaalis, kuid vahel on siiski võimalus pea klaariks saada marju korjates või kettagolfirajal värsket õhku hingates.

Milline oli teie tee võrkpalli juurde ja sealt omakorda treeneriametisse?

Mu vend Rait kutsuti võrkpallitrenni. Ja ema pani mind kui vanemat venda kaasa. Tema oli teises klassis ja mina neljandas. Mis tähendas seda, et kogu selle noorteaja ma mängisin suhteliselt vales vanuserühmas. Nii sattusin ma trenni. Kui läksin ülikooli, asusin tööle Eesti võrkpalliliitu pressiesindajaks. Aasta oli siis 1999 ja ma olin esimesel kursusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles