Lõuna-Eesti päästekeskust asub juhtima Tagne Tähe

Tartu Postimees
Copy
Tagne Tähe liitus päästeametiga 2008. aastal tuleohutusjärelevalve osakonna planeerimise ja analüüsi talituse peaspetsialistina.
Tagne Tähe liitus päästeametiga 2008. aastal tuleohutusjärelevalve osakonna planeerimise ja analüüsi talituse peaspetsialistina. Foto: Lõuna päästekeskus

Päästeameti Lõuna päästekeskust hakkab 2. aprillist juhtima Tagne Tähe. Tähe on päästeametis töötanud 2008. aastast, millest viimased viis ohutusjärelevalve osakonna juhina.

Pikalt Lõuna päästekeskust juhtinud Margo Klaos asub 2. aprillist päästeameti peadirektori ametikohale. «Mul on hea meel, et Tagne on valmis kandma Lõuna-Eestis kollase numbrimärgiga liidrisärki. Ta on ennast tõestanud juhina, kellele meeldib võtta ette pingutust nõudvaid ülesandeid ja need oma meeskonnaga ära lahendada,» ütles praegune Lõuna päästekeskuse juht ja järgmine päästeameti peadirektor Margo Klaos.

«Keskuse juhtimine on väga vastutusrikas väljakutse, olen juhina selleks valmis ning võtan teekonna põnevuse ja rõõmuga käsile. Lisaks on lõunaregiooni ohutuse ja turvalisuse eest seismine mulle eriliselt südamelähedane ka seetõttu, et olen sealt pärit,» ütles Tagne Tähe.

Tagne Tähe liitus päästeametiga 2008. aastal tuleohutusjärelevalve osakonna planeerimise ja analüüsi talituse peaspetsialistina ning on jätkanud samas valdkonnas erinevatel ametikohtadel, viimased viis aastat ohutusjärelevalve osakonna juhtajana. Osakonnajuhi töö kõrvalt on Tähe panustanud ka viimaste aastate kriiside lahendamisse.

Covidi kriisi alguses juhtis Tähe päästeameti kriisistaabis planeerimist, seejärel oli ta ka Saaremaal Kuressaare haigla kriisistaabi planeerimisgrupi juht. Ukraina sõjapõgenike abistamiseks politsei- ja piirivalveameti loodud ühendstaabis oli Tähe vabatahtlike koordinatsioonigrupi juht.

Tähe on lõpetanud sisekaitseakadeemia päästeteenistuse erialal ning omandanud Tartu ülikoolis õigusteaduse bakalaureuse- ja magistrikraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles