Heiki Hansen, Krista Loog: hind ei ole koolitoidu headuse määravaim tegur

Copy
Heiki Hansen, Krista Loog.
Heiki Hansen, Krista Loog. Foto: TPM kollaaž

Elva vald on omal nahal kogenud nii erasektori teenust kui ka süsteemi, kus igal haridusasutusel on oma köök ja kokad. Oleme jõudnud parima lahenduseni, kus kõigis meie valla haridusasutustes pakub toitlustusteenust valla sihtasutus Elva Teenused, meil on sellega viie aasta pikkune kogemus. See asutus toitlustab lapsi 17 kooli- ja lasteaiamajas. Köök on 11 majas, millest neljast viiakse valmistoitu kuude ilma köögita majja.

Oleme tõesti veendunud, et see on parim kõigist järele proovitud variantidest. Meil on kontroll toidu valmistamiseks kasutatava tooraine üle kogu vallas, sellest tulenevalt saame täie vastutustundega väita, et meie lapsed saavad kohalikku, tervislikku ja täisväärtuslikku toitu. Võib ju arvata, et nii on ka siis, kui igal koolil ja lasteaial on oma köök, kuid kesksel korraldusel on veel mitmeid plusse.

Varem, kui toitlustus oli koolide ja lasteaedade endi hallata, oli mure selles, et haridusasutused keskendusid enamasti õppetöö korraldamisele, mistõttu köögipool jäi vaeslapse ossa: investeeringuid tehti vähe, uusi töövahendeid osteti harva või üldse mitte, ära jäi köögiseadmete korraline hooldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles