Veetaseme prognoos näitab Emajõe kohta aiateibaid (1)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kroonuaia silla alune kõnnitee jääb lähipäevil tõenäoliselt vee alla.
Kroonuaia silla alune kõnnitee jääb lähipäevil tõenäoliselt vee alla. Foto: Margus Ansu

Imateenistuse kodulehel olev veetaseme prognoos näitas veel kolmapäeva keskpäeval, et Emajõkke on märtsi lõpuks oodata nulltasemest ligi nelja meetri jagu kõrgemat veetaset, mis tähendaks ajaloolist absoluutset rekordit ning ületaks kriitilist piiri pea poolteist meetrit.

Keskkonnaagentuuri hüdroloogiaosakonna juhataja Jana Põldnurga sõnul on selline ennustus siiski üle võimendunud. «Prognoosi arvutab tehisintellekt, mis võtab arvesse õhutemperatuuri, reaalselt mõõdetud veetaset ja Euroopa ilmastikukeskusest saadud sademete prognoosi,» täpsustas Põldnurk. «Sademete prognoos on praegu aga väga suure tõenäosusega üle võimendatud, ükski märk ei viita praegu sellele, et tegelikult nii palju sademeid Eestis oodata oleks.»

Kolmapäeva pärastlõunal oli Emajõe veetase 164 sentimeetrit üle nulli ning võrreldes teisipäevaga oli see kümme sentimeetrit tõusnud. «Veetaseme kõrghetk peaks saabuma aprilli alguseks, siis jääb suure tõenäosusega Kroonuaia silla alune jalakäijate tunnel vee alla,» jätkas Põldnurk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles