Tudengimess toob täna Tartus kokku üliõpilased ja ettevõtjad

Tartu Postimees
Copy
Tudengimess annab noortele võimaluse leida tulevane praktika- või töökoht.
Tudengimess annab noortele võimaluse leida tulevane praktika- või töökoht. Foto: Sille Annuk

Täna, 22. märtsil toimub Eesti maaülikooli spordihoones tudengimess, kus üliõpilastel avaneb võimalus leida ligi neljakümne ettevõtte seast endale erialalt sobiv praktika- või töökoht.

Tudengimessil tutvustavad oma pakkumisi üliõpilastele peamiselt sellised organisatsioonid, mille tegevusvaldkond on seotud maaülikooli õppekavadega. «Eesti maaülikooli lõpetajad tegelevad paljude oluliste kestlikku arengut toetavate valdkondadega, mis on seotud meie kohalike loodusressursside väärindamisega. Kliimaeesmärkide täitmiseks peavad pingutama nii avalik sektor kui ka ettevõtted, seega on maaülikooli lõpetajad tööturul väga oodatud,» ütles tudengimessi projektijuht, maaülikooli õppeosakonna karjäärispetsialist Katriin Visnapuu.

Visnapuu sõnul hindavad tööandjad sellist silmast silma praktika- ja töövõimaluste tutvustamist üliõpilastele kõrgelt, sest hea ettevalmistusega spetsialistide leidmine tööturult ei ole tänapäeval kerge ülesanne.

«Peame oluliseks, et meie tudengitele praktikabaasideks olevate ettevõtete, riigiasutuste ja organisatsioonide ning ülikoolipoolsete praktikajuhendajate koostöö oleks tõhusam. Senised kogemused näitavad, et õnnestunud praktikast kasvab sageli välja pikaajaline töösuhe,» rääkis Visnapuu. 

Messil saavad eri sektorite esindajad vabas õhkkonnas vahetada mõtteid nii oma valdkonnas kui hariduses toimuva üle. Lisaks on tudengimess koht, kus tööandjad ja ülikool saavad võimaluse arutleda selle üle, kuidas muuta õppekavu, et need vastaksid kõige paremini tööturu vajadustele.

Tudengimess toimub Tartus juba kümnendat korda. Osalejatel on võimalik kaasa lüüa töötubades ja mängudes. Tudengimess algab maaülikooli spordihoones kell 11, programmi ja osalevate organisatsioonidega saab lähemalt tutvuda maaülikooli kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles