Rektoriks pürgijatest näib olevat väike eelis Toomas Asseril

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli rektoriks kandideerivad professor Toomas Asser meditsiiniteaduste valdkonnast, professor Raul Eamets sotsiaalteaduste valdkonnast ja professor Jaak Vilo loodus- ja täppisteaduste valdkonnast. Humanitaaridel sel korral «oma» kandidaati ei ole.
Tartu ülikooli rektoriks kandideerivad professor Toomas Asser meditsiiniteaduste valdkonnast, professor Raul Eamets sotsiaalteaduste valdkonnast ja professor Jaak Vilo loodus- ja täppisteaduste valdkonnast. Humanitaaridel sel korral «oma» kandidaati ei ole. Foto: Lii Ranniku illustratsioon

Tartu ülikooli rektori valimised kulmineeruvad aprilli teises pooles. Kuu varem kuluaarivestlustes kõlavate arvamuste põhjal võitjat ennustada proovides tuleb nentida, et kindlalt pole otsustatud midagi. Ehkki mõned märgid näitavad tagasivalimist taotleva rektori Toomas Asseri eeliseid, võib kolme kandidaadi vahel vabalt minna tihedaks rebimiseks.

Rektori valimistest räägitakse Tartu ülikoolis küll, olgugi et ainult valitud kõrvapaaridele. Nende täieõiguslik omanik siinkirjutaja kindlasti ei ole, aga nii palju osas paistab mingi, mine tea, kas määrav, aga vähemalt osa kooliperest olevat üksmeelel ja ka välja ütleb: tuleb tasavägine heitlus, kust kõige paremad šansid võitjana väljuda on praegusel rektoril Toomas Asseril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles