Kallineva koolitoidu peavad ilmselt kinni maksma lapsevanemad

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Eile sõid Kesklinna koolis lõunasööki kolmanda klassi õpilased, kelle lõuna hind tõuseb tuleval kooliaastal lapsevanema jaoks ilmselt 26 senti ühe päeva kohta.
Eile sõid Kesklinna koolis lõunasööki kolmanda klassi õpilased, kelle lõuna hind tõuseb tuleval kooliaastal lapsevanema jaoks ilmselt 26 senti ühe päeva kohta. Foto: Kristjan Teedema

Kui käimasoleval õppeaastal tuli algklasside lapsevanematel Tartus maksta koolilõuna eest 35 senti päevas, siis uuest õppeaastast võib 1.–4. klassi laste vanemaid postkastis oodata pea poole suurem koolitoidu arve. Omaosalus suureneb ka teistes kooliastmetes.

Sigrit Mahla, kelle laps käib Karlova kooli 7. klassis, sõnas, et seni pole ta koolitoidu maksumusele suurt tähelepanu pööranud, ning praegust omaosalust koolilõuna hinnas ta peast ei teadnud.

«Süsteem on tehtud üsna lihtsaks ning kuna see summa pole väga suur, siis ma ei ole niimoodi arvel näpuga järge ajanud,» ütles ta. Siiski lisas ta, et kui omaosalus peaks tõusma 65 sendilt 95 sendile, siis pöörab sellele rohkem tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles