Välgu valitsemisaeg jõudis lõpule

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Tartu Välk 494 asub koduhallis pronksmedalit püüdma.
Tartu Välk 494 asub koduhallis pronksmedalit püüdma. Foto: Sille Annuk, Tartu Postimees

Tartu Välk 494 jäi kodusel Astri Arenal mängitud Coolbeti hokiliiga poolfinaalseeria neljandas kohtumises tulemusega 1:3 alla Tallinna HC Pantrile. Selle kaotusega lõppes ühtlasi Välgu nelja hooaja pikkune valitsemisaeg.

Mängu avakolmandikul viis Andrei Rozinko külalised juhtima, teisel kolmandikul suurendasid Daniil Fursa ja Niklas Sildre Pantrite eduseisu kolmeväravaliseks. Viimasel perioodil üritas Välk pidevalt ilma väravavahita mängides meeleheitlikult mängu päästa, kuid kirja õnnestus saada vaid üks värav Nikita Zantmansil.

Välgu väravavaht Ervins Mustukovs tõrjus 27 ning Pantrite puurilukk Villem-Henrik Koitmaa 29 pealeviset.

Kokkuvõttes olid pealinlased tartlastest kolme võiduni mängitavas seerias üle 3:1. Finaalis kohtub Panter selle hooaja valitseja Riia HK Kurbadsiga, kes on sel hooajal kaotanud vaid ühe mängu.

Välk asub püüdma pronksmedalit mängus Narva PSKga. Põhihooaja tulemuste põhjal on tegu kahe ääretult võrdse meeskonnaga. 24 mängu jooksul jäi punktivahe kõigest kahe silmaga tartlaste kasuks. Ka omavahelised kohtumised on 2:2 viigis.

Pronksimäng toimub juba 25. märtsil Lõunakeskuses Astri Arenal. Hooaja 2022/23 pronksmedali võitja selgub üheainsa mänguga. Täpne avavile kellaaeg veel selgub.

Välgu hokiklubi juhi Timo Lauri sõnul lisab asjaolu, et pronksivõitja otsustab kõigest üks mäng, kindlasti asjale vürtsi.

«Meil pole pronksikohtumised ajaloos eriti hästi õnnestunud. Aga loomulikult läheme igat mängu võitma,» sõnas Lauri. Ta nõustus, et kohtumine Narvaga tõotab tulla ääretult tasavägine.

«Narva on väga ebamugav vastane. Ja neil on mängumehi küll, kes rasketel hetketel  suudavad tiimi vedada,» tõdes ta ja tõstis esile vastaste väravavahti. «Eelmises kodumängus oligi nii, et poisid lõid ja lõid, aga litrit väravasse ei saanud,» kirjeldas ta. «Lisaks on neil üks noortalent, kellel tuleb silma peal hoida. Tuleb kindlasti võitluslik ja põnev mäng.»

Tartu Välk 494 on 13-kordne Eesti meister jäähokis. Meeskond on tiitli võitnud järjest aastatel 1994–2007 ja taas aastatel 2018–2022.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles