Riigi tippude palgaga seotud linnapea palk kosub aprillis 863 euro võrra (3)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Linnapea Urmas Klaasi (vasakul) töötasu on viimastel aastatel teinud läbi tavapäratult järsu tõusu. Ehkki summad on väiksemad, kehtib sama tendents ka abilinnapeade, näiteks Mihkel Leesi (taustal paremal) palga kohta.
Linnapea Urmas Klaasi (vasakul) töötasu on viimastel aastatel teinud läbi tavapäratult järsu tõusu. Ehkki summad on väiksemad, kehtib sama tendents ka abilinnapeade, näiteks Mihkel Leesi (taustal paremal) palga kohta. Foto: Margus Ansu

Praegust linnavalitsust ametisse nimetades võttis Tartu linnavolikogu vastu otsuse siduda kõrgemate linnajuhtide palk riigijuhtide palgaga. See tagab nüüd kindlat iga-aastast palgatõusu nii linnapeale, linnasekretärile kui ka abilinnapeadele. Et omakorda nende tasudest tuleneb volikogu esimehe ja aseesimehe palga suurus, kasvavad aprilli alguses needki.

Nagu iga-aastane kord ette näeb, muutub aprilli esimesel päeval kõrgete riigijuhtide ametipalk indeksi alusel, mille rahandusministeeriumi ametnikud arvutavad välja tarbijahinnaindeksi ja sotsiaalmaksu laekumise aastase kasvu alusel. Sel korral annab tehe presidendi, peaministri, riigikogu esimehe ja riigikohtu esimehe uueks kuupalgaks senise 7303 euro asemel 8318 eurot.

Tartu linnapea Urmas Klaasi ja linnasekretäri Jüri Mölderi palk, mis peab olema 85 protsenti riigiteenistujate kõrgeimast määrast, tõuseb seega praeguse 6207 euro pealt 7070 euroni ehk juurde tuleb kopsakas 863 eurot. Samasugust tasu saavad näiteks riigikogu aseesimees, õiguskantsler, riigikontrolör, riigikohtu liikmed, peaprokurör, ministrid, riigisekretär, riigikogu komisjoni esimees ning fraktsioonide esimehed.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles