Linnavalitsus ei plaani protestist hoolimata eksvangide Ilmatsallu kolimist edasi lükata

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Ilmatsalu elanikud on vastu aadressile Järve tee 7 rajatavale vanglast vabanenute jätkutoele, millest nad said teada vaid maja külge kruvitud sildi tõttu.
Ilmatsalu elanikud on vastu aadressile Järve tee 7 rajatavale vanglast vabanenute jätkutoele, millest nad said teada vaid maja külge kruvitud sildi tõttu. Foto: Margus Ansu

Ilmatsalus väiksesse sotsiaalmajja, kus siiani elasid peamiselt eakad, kolivad juba sel kuul inimesed, kes on ühe või teise kuriteo eest pidanud mõnda aega vanglatrellide taga istuma.

Kohalikud on nüüd hirmul ning pahased selle pärast, et Tartu linnavalitsus ja endistele vangidele tugiteenuseid pakkuv MTÜ Valge Eesti asja sedavõrd salaja ette võtsid, et Ilmatsalu elanikud said plaanidest teada alles siis, kui maja külge kruviti vastav silt. Tartu abilinnapea Priit Humal, kes muu hulgas vastutab linna kinnisvaraga seonduva eest, selgitab toimuva tagamaid.

Priit Humal, mida arvate Ilmatsalu elanike seisukohast, et see väike ning hulga noorte peredega alevik on endiste vangide sotsiaalmaja jaoks vale koht ja linnas oleks neil anonüümsust rohkem?

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles