Ülesvuntsitud Tartu 2024 maamärk on raeplatsil tagasi

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Pärast kuuajalist parandust on maamärk tagasi oma kohal.
Pärast kuuajalist parandust on maamärk tagasi oma kohal. Foto: Sille Annuk

Populaarne Tartu 2024 maamärk on tagasi Raekoja platsil tartlasi rõõmustamas. 

Veebruari alguses hooldusesse viidud maamärgi tervis oli kehvem, kui Euroopa kultuuripealinna meeskond arvas. Selle parandus võttis oodatust kauem aega. «Keevitused olid lahti tulnud,» selgitas maamärgi «ihuarst» Allar Veri. 

Veri koos oma meeskonnaga käias märgi kõigepealt puhtaks, kruntis, pahteldas ja kruntis uuesti. Kruntida tuli nii halli kui ka punase värviga. Peale kõike seda lihviti töökojas maamärk uuesti üle, pandi peale silikooni ja lõpetati värvi pealekandmisega.

Tartu 2024 maamärk on popp koht, kus turnida ja pilte teha. Sellega koos on Instagrami postitus ka maailmakuulsal Briti koomikul Jimmy Carril, kes külastas Tartut möödunud aasta oktoobris.

Maamärk oli remondis terve kuu, Lõuna-Eesti pealinna jõudis see tagasi paar päeva enne Põlvas toimuvat Tartu 2024 suurüritust «Pealinna pidu Põlvas». Peol tutvustatakse neid üritusi, mis tuleval aastal Lõuna-Eestis publiku ette jõuavad.

Lavale jõuab esimest korda ühes koosseisus ka rokkorkester Karmid Torud solistidega Triinu Orm ja Meelis Hainsoo ehk Hainz, Lenna ning Indrek Vaheoja ja Kristjan Oden ehk ansambel Redel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles