Jaanus Kriisk: tantsimine kui väga hea tervisesport (1)

Jaanus Kriisk
, ettevõtja ja kergejõustikutreener, Isamaa
Copy
Jaanus Kriisk
Jaanus Kriisk Foto: Sille Annuk

Tants on tõenäoliselt sama vana kui inimkond. Kui algul kuulus tants maagiliste kombetalituste juurde, siis ajaga tema roll muutus. Lisandus rahvatants ning 15. sajandil tekkis rahvatantsu kõrvale seltskonnatants. Pole palju maailmas inimesi, kes pole elus kordagi tantsinud.

Kõige raskem on teha esimene samm ja hakata tantsima, kas siis kodus või minna juba kuhugi tantsutrenni. Koduses õhkkonnas, kus on muud segavat, võib selline tegevus jääda kaootiliseks, kindla järjepidevuseta. Seega tuleks soovitada ühineda mingi tantsustiili klubi või rühmaga. Teha see esimene samm ja minna kohale. Tantsijad on elurõõmsad inimesed ja võtavad uue tulija kiirelt omaks. Ja siit leiamegi esimese positiivse argumendi tantsuga alustamiseks – tegevusest saadav rõõm ehk hea emotsioon. Seda polegi nii vähe tänapäeva tormakas ja stressirikkas maailmas.

Tantsimisel on teraapilisi kasutegureid, eriti nende jaoks, kes kardavad avalikku esinemist ning teiste ees tegutsemist. Kord saavutatud enesekindlus ei kao ka keerulisemates olukordades.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles