Jõgeva vald kavandab algkooli sulgemist

Tartu Postimees
Copy
Kuremaa lasteaed-algkooli hoone.
Kuremaa lasteaed-algkooli hoone. Foto: Jõgeva vallavalitsus

Jõgeva vallavalitsus otsustas esmaspäevasel istungil viia volikokku eelnõu Kuremaa lasteaed-algkooli tegevuse ümberkorraldamise kohta. Võttes arvesse viimase viie aasta laste arvu ja prognoosi lähiaastateks, on otstarbekas kooliosa sulgeda ning lastead Palamuse Nukitsamehe lasteaiaga liita.

Sel õppeaastal õpib Kuremaa lasteaed-algkoolis seitse õpilast. Neist kaks elab Kuremaal, teised tulevad Kuremaale ühissõidukiga või kasutavad õpilastransporti.

Rahvastikuregistri järgi peaks 2023. aasta sügisel Kuremaal esimesse klassi minema kaks õpilast. Sellise õpilaste arvuga on koolis raske õpetada suhtlemisoskusi, viia läbi muusikatunde ning õpetada kehalises kasvatuses tantse ja sportmänge. Samuti on keeruline tagada piisavad võimalused huvihariduseks.

Lisaks õpilaste arvule ning õppekvaliteedile tekitab muret majanduslik pool. Kahel viimasel aastal on õpetajate riiklik palgatoetus katnud umbes viiendiku Kuremaa kooli õpetajate palgarahast. Ülejäänud osa on saadud valla riiklikku palgatoetust ümber jagades. Lisaks rahastatakse valla eelarvest majanduspersonali ametikohti.

Lasteaiarühma tegevus jätkub Kuremaal praegustes ruumides seni, kuni on soovijaid. Jõgeva vallavalitsuse esindajad on korduvalt kohtunud lapsevanematega, kooli kollektiiviga ja hoolekoguga. Viimasel kohtumisel lepiti kokku, et lapsevanematel on koos vallavalitsusega võimalik valida oma lapsele  õpingute jätkamiseks sobivaim kool. Vajadusel räägitakse läbi ka see, kuidas lapsed kooli jõuavad.

Vallavolikogu võtab oma seisukoha Kuremaa lasteaed-algkooli tegevuse ümberkorraldamise kohta 30. märtsi istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles