Mart Lättekivi: suurürituste korraldamine Tartus nõuab hullumeelsust

, sTARTUp Day ärifestivali peakorraldaja
Copy
Mart Lättekivi
Mart Lättekivi Foto: Erakogu

Sel nädalal toimub Tartus juba seitsmendat korda ärifestival Startup Day, mis on suurim sellelaadne üritus Baltimaades. On märgiline, et see peetakse vähem kui 100 000 elanikuga Tartus, mitte mõnes pealinnas, ning oleme selle üle väga uhked. Mida aga tähendab sellise ürituse korraldamine ülikoolilinnas korraldaja vaatest? Lühike vastus on: suurt produktsioonieelarvet ja parasjagu hullumeelsust, sest Tartus puudub sihtotstarbeline ja modernne sündmuskeskus suurürituste korraldamiseks.

Startup Day piletirekord jääb 2020. aastasse, mil vahetult enne koroonapandeemiat õnnestus ületada 4000 külastaja piir. Möödunud aastal jäime üsna napilt sellele alla, eks näis, kuidas läheb tänavu. 2024. aastal, mil Startup Day toimub vahetult enne kultuuripealinna avapidustusi, võiks olla realistlik ületada senine rekord.

Kui aga vaadata, millised on praegu Tartus suurürituse korraldamise võimalused, siis peame tõdema, et Tartu messikeskus on ajale jalgu jäänud ja seal suurt esindusüritust paraku ei korralda. Ainus võimalus seda teha on Eesti Rahva Muuseumis, kus saab normaaltingimustes korraldada konverentsi kuni 3000 inimesele. Kindlasti nõuab see üksjagu paindlikkust nii korraldajalt kui ruumide omanikult, sest ERM on eelkõige muuseum, mitte sündmuskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles