Muutub kevadise Tartu maastikumaratoni stardipaik

Tartu Postimees
Copy
40. Tartu Maastikumaraton leidis aset 2022. aasta maikuus ning selle start anti Tehvandi staadionilt.
40. Tartu Maastikumaraton leidis aset 2022. aasta maikuus ning selle start anti Tehvandi staadionilt. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Klubi Tartu Maraton andis teada, et maikuus peetav maastikujooks on tänavu varasematest erilisem, sest muutub stardipaik ning uuendatakse ka radu. 

Korraldustiimi sõnul on muudatused tehtud eelkõige selleks, et jooks kulgeks ilusatel metsateedel ja osalejatel oleks hea tulla kogu perega.

Kui muidu kõlas Tartu maastikumaratoni kahe pikima distantsi (42- ja 24-kilomeetrit) stardipauk Otepääl, siis tänavu alustavad jooksjad teekonda Elvast. Samast kohast asuvad rajale ka 10- ja 5-kilomeetrisel distantsil osalejad ning kõikide distantside finiš on samuti Elvas.

Uue stardipaiga kõrval on veel ka teine oluline muudatus: 24-kilomeetrise distantsi asemel on jooksjatel tarvis läbida nüüd poolmaratoni distants ehk 21-kilomeetrit. Teised kolm distantsi jäävad samaks: ehk 42, 10 ja 5 kilomeetrit.

Võistluse direktor Indrek Kelk sõnas, et juba pikalt on korraldusmeeskond mõelnud, kuidas saaks muuta pikemate radade algust, sest need muutusid ajapikku veidi igavaks. «Otsustasime sügisel, et proovime seda muuta ja tulime mõttele, et mis oleks, kui teeksime stardi Elvast. Joonistasime rajad, sõitsime korraldusmeeskonnaga need ratastega läbi ja jäime trassiga väga rahule,» rääkis Kelk.

Ta lisas, et eriliselt tore on ka see, et asfaltteedel enam jooskma ei pea. «Saime raja viia täielikult metsa vahele, mis saab kevadel olema väga meeliülendav kogemus,» rääkis ta.

Lisaks neljale distantsile ja päev varem toimuvatele lastejooksudele plaanitakse Elvas jookse ka kõige pisematele. «Tahame, et sellest saaks terve pere päev – see on ju ühtlasi ka emadepäev. Kutsume inimesi kohale ikka terve perega, sest nüüd saavad kõik sellest toredast spordipäevast osa võtta ning logistikamured on ühe stardi- ja finišipaigaga samuti lahendatud,» innustas Kelk osalejaid.

Tartu maastikumaratoni programm saab alguse 12. mail, mil stardivad jooksjad Tartus Tähtvere spordipargis Heateo jooksul. Päev hiljem toimuvad samas kohas ka lastejooksud.

Emadepäeval, 14. mail antakse lähe neljal maastikumaratoni distantsil ja samuti lastejooksudel Elvast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles