Tartu pidi ühisliiga punase laterna vastu võidu koju toomiseks kõvasti pusima

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa põhiturniiri lõplik koht selgub viimases mängus Viimsi/Sportlandi vastu.
Tartu Ülikool Maks & Mooritsa põhiturniiri lõplik koht selgub viimases mängus Viimsi/Sportlandi vastu. Foto: Postimees/Scanpix Baltics

Tartu Ülikool Maks & Moorits pidas oma Eesti-Läti liiga põhiturniiri eelviimase mängu Rakveres sealse BC Tarva vastu. Lahtises ja viskeprotsentide poolest viisaka mänguga alistati Tarvas 99:87.

Rakvere spordihoonesse oli mängule kaasa elama kogunenud sadakond inimest. Avaveerandil näitasid mõlemad meeskonnad väga head visketabavust. Kodumeeskond sai punkte peamiselt kaugvisetest ja Tartu kasutas oma korvialust eelist. Esimese veerandi võitis Tartu 24:23 Leemet Böckleri viimase sekundi kaugviskest.

Teisel veerandil sai Tartu 12:2 spurdiga vahe sisse ja suurimat rolli mängis taas täpsete kolmestega Böckler. Poolajapausiks juhtis Tartu 57:40.

Kolmanda veerandi keskpaigas oli vahe juba 25 punkti ja tundus, et mängu võitja osas on juba pilt selge. Tarvas lõpetas aga veerandaja 10:4 spurdiga ja enne viimast perioodi näitas tabloo Tartu 78.59 eduseisu.

Viimase veerandi keskel jätkas Tarvas marulist tagaajamist ja mõne minutiga pandi kokku 14:2 spurt, mille järel oli nende kaotusseis pärast Erik Kaasiku kaugviset 76:83. Ukrainlase Volodõmõr Ševšenko vedamisel sai Tarvas korraks vahe neljale seisul 85:89, kui mängida jäi veidi alla kahe minuti. Tomaš Pavelka pealtpanek ja Hendrik Eelmäe kolmene viisid aga Tartu taas kindlamasse eduseisu. Mängu lõppskoori 99:87 viskas tabloole väga sobivalt Leemet Böckler oma seitsmenda tabava kaugviskega.

Statistika

Tartu parimana saigi Leemet Böckler kirja ligi 28 mänguminutiga 29 punkti ja viis lauapalli, kaugvisked seejuures 7/8. Eksimatult kolm kaugviset tabanud Hendrik Eelmäe lõpetas 15 punkti ja viie lauapalliga. Tomaš Pavelka oli lähedal kaksikduublile 12 punkti ja üheksa lauapalliga. Võrdselt 10 punkti peale jäid nii Andrii Voinalovitš kui Oliver Suurorg. Tartu meeskond andis kokku 31 korvisöötu, millest üheksa kirjutati Märt Rosenthali arvele.

BC Tarva eest tegi oma karjääri parima mängu Gert Kaldmäe, visates 25 punkti ja võttes kuus lauapalli. Volodõmõr Ševtšenko kogus 28 punkti ja kuus lauapalli, sloveen Jan Razdevsek viskas 17 punkti ja andis viis korvisöötu.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on Eesti-Läti liiga tabelis kirjas 19 võitu ja 10 kaotust ning sellega ollakse viiendal kohal. Veerandfinaalide vastaseks tuleb BK Ventspils, kes alistas täna Riia VEFi ja on 19 võidu kõrvale saanud kirja üheksa võitu.

See, kumb meeskond saab play-off'is koduväljaku eelise, selgub pühapäeval, 19. märtsil, kui tartlased võõrustavad oma põhiturniiri viimases mängu Viimsi/Sportlandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles