PILDID Saunafestival pani osalejad vahvate ülesannetega proovile

Copy

Viiendat korda köetakse Peipsi ääres Sibulateel kuumaks hulk saunasid, et külalisi võõrustada. 11. märtsil toimus Tartumaal Sibulatee SaunafEST. Sellel korral ootab saunalisi 19 eriilmelist sauna, mis tuleb kaardi abil üles otsida.

Start Sibulatee SaunafESTile anti 11. märtsil kell 12, lõpetamine toimus kell 19. Algus ja lõpp olid Varnjas Mesi tare juures.

Saunade menüüst võis leida igaüks midagi enda maitsele. On rahva lemmikud Vene saun ja suitsusaunad, on muidugi Soome saunad, aga ka torusaun, kilesaun ja telksaun.

Peipsiääre vald toetas üritust kahe valla ühissauna kütmisega: sai saunatada juba tuttavas Koosa külasaunas ning uue tulijana Kallaste linnasaunas.

Spetsiaalselt üritusest osa võtmiseks ehitas Sibulatee kõige põhjapoolsema saunafesti punkti ehk Rannamõisa puhkeküla peremees jurtasauna. Mobiilsetest saunadest oli kohal Ratastel Spa ainulaadsete erikujundusega kümblustünnidega – sauna-aastat sai nautida laevakujulises tünnis ja tankikujulises kümblustünnis.

Kohale vuras ka Koeru saunade mehiselt suur kümne mehe saun ratastel, mis võttis koha sisse Sipelga külas Nugise hobitalu õuel. Esimest korda tuli üritusele kohale Iglucraft oma iglusaunaga. Ühe sellise omanik on ka jalgpallilegend David Beckham.

Sibulatee SaunafESTi korraldaja Mesi tare kodumaja perenaine Herling Mesi tõi välja, miks on see saunatajate pidupäev eriline: «Rajale pääseb maksimaalselt sada inimest. See tähendab kuumi saunasid, vähe järjekordi ja ägedat suhtlemist. Pea kõik osalejad saavad sündmuse lõppedes ka auhinnatud.» 

Traditsiooniliselt ootasid neljaliikmelisi tiime saunade juures ka meeleolukad ülesanded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles