FOTOD ⟩ Tartu ettevõtlike daamide assotsiatsiooni 30. juubelihooajal pälvis Tartu aastate daami tiitli Sirje Karis

Kristofer Seema
, reporter
Copy

Sügisel alanud Tartu ettevõtlike daamide assotsiatsiooni klubi hooaeg on sel aastal eriliselt tähendusrikas ja märkimisväärne. Selja taga on 30 aastat toimekate daamide tegemisi.

Klubi on nende aastate jooksul tegelenud heategevusprojektidega, olnud aktiivne kogukonnaliige ja kaasa löönud mitmes projektis, alates koolitoidu testimisest ja kvaliteedi kontrollist kuni külalisesinejate õhtuteni välja.

Eile, 10. märtsil tähistati juubelihooaega Eesti Rahva Muuseumis toimuval tänugalal. Tänugala raames toimus ka traditsiooniline aktiivseid ja eduka tegevusega silma paistnud Tartumaa naiste tunnustamine. Sel hooajal pälvis Tartu aastate daami tiitli presidendiproua Sirje Karis. Tartu eduka daami tiitli sai helilooja ja muusikaõpetaja, laste laulustuudio Laulupesa looja Airi Liiva.

Tartu EDA president Margit Põllumäe sõnul on tegusate Tartu ja Tartumaa naiste tunnustamine igati väärt traditsioon.

«Nii on meil võimalus esile tõsta ja tänada neid Tartumaa naisi, kes on oma tegevusega jätnud olulise jälje kogukonna haridus-, kultuuri- ja elukeskkonna väärtuste arendajate ning hoidjatena. Lisaks tegusate daamide tunnustamisele väärtustan presidendina ka klubi liikmete ühise eesmärgi nimel pürgimist. Meid kõiki seob suur tahe aidata ja panna õlg alla ühiskonnas eriti kriitilistele teemadele. Nii on saanud juba traditsiooniks iga-aastase heategevusloosi korraldamine. Eks me kõik ole kursis, et viimaste aastate üks suurimaid ühiskondlikke kitsaskohti on vaimse tervise hoidmine, hädasolija märkamine ja abistamine. Palju muret jääks olemata, kui suudaksime neid probleeme ennetada,» rääkis Põllumäe.

Sellest lähtuvalt otsustasid Tartu EDA klubi liikmed koos Tartu laste turvakoduga toetada 16-aastast lapseootel neiut, pakkudes tuge lapsevanema rolliga hakkama saamiseks nii individuaal- kui ka pereteraapiaga. Aitame anda üheskoos noorele inimesele võimaluse, et ta saaks olla ema ja et tema laps kasvaks emotsionaalselt hoitud keskkonnas.

1993. aastal loodud Tartu ettevõtlike daamide assotsiatsioon (EDA) liidab tarmukaid Tartumaa daame, keda lisaks tegususele ning toredatele ettevõtmistele ühendab hingesuurus ja abivalmidus.

Alates 2001. aastast tunnustatakse aktiivseid ja eduka tegevusega silma paistnud Tartumaa naisi Tartu aastate daami ja Tartu eduka daami tiitlitega. Algatuse eesmärk on märgata ning tunnustada Tartu ja Tartumaa tublisid ettevõtlikke naisi. Tartu aastate daami tunnustusega pärjab Tartu EDA aastatepikkuse eduka ja järjekindla tegevusega silma paistnud naist. Tartu eduka daami tiitli saab naine, kes on viimaste aastate jooksul olnud silmapaistvalt edukas kas oma põhitöös või ühiskondlikus ametis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles