Kevadekuulutajad sulavad lume alt välja

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikuti ragiseb jää veel meie jalge all, aga päeval on päikesel juba nii suur jõud, et esimesed lumikellukesed on Tartu Ülikooli botaanikaaias oma ninad maast välja pistnud.
Hommikuti ragiseb jää veel meie jalge all, aga päeval on päikesel juba nii suur jõud, et esimesed lumikellukesed on Tartu Ülikooli botaanikaaias oma ninad maast välja pistnud. Foto: Sille Annuk

Hommikuti ragiseb jää veel meie jalge all, aga päeval on päikesel juba nii suur jõud, et esimesed lumikellukesed on Tartu Ülikooli botaanikaaias oma ninad maast välja pistnud. «Jalutajaid meie aias juba käib, inimesed tulevad siia kevadet otsima,» muheles Tartu Ülikooli botaanikaaia aednik Katrin Mäeots.

Kes otsib, see ka leiab: peale lumikellukeste on õienupud välja ajanud ümaralehine alpikann ja botaanikaaia tavapärane esimene õitseja, värdnõiapuu Jelena pole samuti oma graafikust maha jäänud.

Oktoobri lõpust õitseb ka lumeroos, aga see ilusate õitega taim on praegu veel lume all peidus. Lumekuppudel ja sinililledel kulub ärkamiseks ilmselt veel paar nädalat.  

Kalendrikevad algab täpselt nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles