Legionella bakter leiti ka ühest Tartu hotellist

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Bakteri tõrjumise järel tuleb lasta kraanidest veel joosta.
Bakteri tõrjumise järel tuleb lasta kraanidest veel joosta. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Terviseamet andis teada, et lisaks kahele Tartu veekeskusele, V Spale ja Aurale, on Legionella bakter leitud ka ühest ülikoolilinna majutusasutusest. Selle nime terviseamet ei avalikusta, sest hotelli ei ole vaja sulgeda ning bakteri saab tõrjuda lihtsalt ja kiirelt.

Tõepoolest leiti Legionella bakterit ka ühe Tartu majutusasutuse veest, kinnitas terviseameti Lõuna regionaalosakonna juht Tiia Luht.  Samas olid sealt võetud proovid väga vähe üle normi. «Kui veekeskustel olid proovid lubatust kaks korda kõrgemad, siis selles majutusasutuses oli norm väga vähe ületatud,» sõnas Luht.

Et proovi analüüsi tulemus näitas lubatust vaid veidi kõrgemat tulemust, siis saab bakterist lahti termošokiga. Sel puhul keeratakse veesüsteemides sooja vee temperatuur võimalikult kõrgeks, kuid jahe vesi peab torustikus jääma alla kahekümne kraadi. Pärast temperatuuri tõstmist tuleb veel lasta kraanides mõnda aega joosta. «See peaks olukorra parandama, aga kindlasti jälgime ja kontrollime ka seda kohta,» ütles Luht.

Et Legionella bakterikolooniate arv oli kõnealuses hotellis võrdlemisi väike, ei pidanud terviseamet vajalikuks seda sulgeda. Ka ei avalikusta terviseamet selle majutusasutuse nime, kuna see võib asjatult kahju teha. «Külastajale seal ohtu ei ole,» kinnitas Luht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles