Pallase tekstiilitudengid osalevad rahvusvahelisel ühisnäitusel Iirimaal

Tartu Postimees
Copy
Pallas Mapping näitusel Iirimaal.
Pallas Mapping näitusel Iirimaal. Foto: Aet Ollisaar

Iirimaal Corkis on 30. märtsini avatud rahvusvaheline ühisnäitus MAPPING, millel osalevad nelja riigi kõrgkoolide tekstiili õppekavade üliõpilased. Näitusel on esindatud igast kõrgkoolist kolme üliõpilase tööd.

Selle aasta näitus MAPPING on seotud Corki kunsti- ja disainikooli poolt korraldatava rahvusvahelise sümpoosioniga MAKE2023, mille teema on seekord «Making and Place». Näitusel osalevad neli kunsti- ja disainikõrgkooli: kõrgem kunstikool Pallas (Eesti), MTU Crawfordi kunsti- ja disainikolledž (Iirimaa), Vilniuse kunstiakadeemia Kaunase osakond (Leedu) ning Bucharesti riiklik kunstiülikool (Rumeenia). Näitus on juba leidnud äramärkimist ka Iirimaa kunstiajakirjas Irish Arts Review.

Näitusel MAPPING osalevad Pallase tekstiiliosakonna üliõpilased Liisa Hanvere, Brigita Kasemetsa ja Olga Hochi. Üliõpilasi juhendasid Maryliis Teinfeldt-Grins, Lylian Lainoja ja Aet Ollisaar. Pallas osaleb näituseprojektis kolmandat korda.

Näituseprojekti idee autor on CIT Crawfordi kunsti- ja disainikooli tekstiiliõppejõud Pamela Hardesty. Tema kutsel liitusid projektiga ka Vilniuse kunstiakadeemia prorektor, tekstiilikunstnik Eglė Ganda Bogdanienė ning Pallase tekstiiliosakonna juhataja professor Aet Ollisaar. Sel aastal lööb projektis kaasa ka Bucharesti riiklik kunstiülikool.

Näitust eksponeeritakse kõikides projektis osalevates partnerkoolides. Novembris saab väljapanekuga tutvuda Tartus galeriis Pallas.

Pallase osalemist projektis toetab Erasmuse õpirände programm ja Eesti kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles