Naistepäeva lumetorm tõi kaasa omajagu plekimõlkimisi

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Lumeolud Tartus 8. märtsi õhtupoolikul.
Lumeolud Tartus 8. märtsi õhtupoolikul. Foto: Margus Ansu

Kevad peaks olema juba käega katsutavas kauguses, ent ilmataat laseb lumel aina sadada. Kolmapäeva õhtul Tartus maha sadanud paks lumi tekitas palju segadust ja ridamisi kergemat sorti avariisid.

8. märtsi õhtul sadas Tartus ja mujalgi Lõuna-Eestis lund sedavõrd tihedasti, et tööpäeva lõpus venis paljudel autojuhtidel koju sõitmine pikale. Mõned Tartu tänavad olid sõna otseses mõttes umbes. Kella 17 paiku Lõunakeskuse juurest kesklinna sõites võis teekonnal kohata mitmeid plekimõlkimisi, näiteks Kivilinna Konsumi juures olid ninapidi kokku põrganud Tartu Milli veok ja Volkswageni linnamaastur.

Eilse päeva jooksul anti politseile Tartust ja Tartumaalt teada kokku 12 liiklusõnnetusest, kus oli tarvis politsei abi.

Neljapäeva hommik oli rahulikum, aga paar teadet õnnestustest siiski leakus. Üks neist toimus Põltsamaal, kus teise autoga kokkupõrke vältimiseks keeras sõiduauto juht vasakule ning sõitis teelt välja vastu teepiiret. Autojuht sai viga ning meedikud viisid ta tervisekontrolliks haiglasse. Teine õnnetus juhtus Tartus kortermaja parklas, kus sai kahjustada ühe sõiduauto esiosa.

Politsei rõhutas, et teeolud on talvised ning nii linnas kui maal leidub libedaid lõike. Seetõttu tuleb juhtidel valida teeoludele ning oma oskustele vastav sõidukiirus, vältida järske manöövreid ja möödasõite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles