Iduettevõtted kasvatasid heitlikul aastal käivet

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Saunatootja Huum suutis ettevõtte looja Siim Nellise sõnul võrreldes paljude teiste tootmisettevõtetega tõmmata koroonapandeemiast pikema kõrre ning kriisi enda kasuks pöörata. Nii kasvas mullu ka Huumi töötajate arv.

 

 

 
Saunatootja Huum suutis ettevõtte looja Siim Nellise sõnul võrreldes paljude teiste tootmisettevõtetega tõmmata koroonapandeemiast pikema kõrre ning kriisi enda kasuks pöörata. Nii kasvas mullu ka Huumi töötajate arv.      Foto: Sille Annuk

Samal ajal kui traditsiooniliste tootmisettevõtete kohal hõljuvad juba pikalt üsna mustad pilved – koondamislained, tootmismahu vähendamine ja halvimal juhul ka pankrot –, on Tartumaa iduettevõtted suutnud võrreldes 2021. aastaga kasvatada käivet 30 ning töötajate arvu 20 protsenti.

Tartu maakonnas tegutses äriregistri ja Startup Estonia andmetel 2022. aasta lõpus 106 iduettevõtet ning nende käive oli 88 miljonit eurot.

«Eks siin kehtib vana hea nali, et iduettevõtted elavad nii ehk naa pidevalt kriisis,» märkis Fractory kaasasutaja ja tegevjuht Martin Vares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles