Kitarrist Andres Rootsi kontsert Berliinis jõuab otseülekandes ka kodumaiste muusikahuviliste ette

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Mängib Andres Roots.
Mängib Andres Roots. Foto: Mihkel Maripuu

Nädal tagasi ilmus Bandcampis ja kodumaisel voogedastusplatvormil Fairmus  Andres Rootsi plaat «Vol. 12», mis jõuab täna, 10. märtsil CD kujul plaadipoodidesse. Kitarrist ise aga annab täna Saksamaal kontserdi, mille otseülekanne You Tube'i vahendusel kultuuribaarist ArtLiners Berlin algab Eesti aja järgi kell 21 ja mida vahendab ka Tartu Postimees.

Kultuuriministeeriumi teatel esines Andres Roots 7. märtsil Eesti suursaatkonnas Berliinis ja eile sama linna kultuuribaaris Zimmer 16. Pärast tänast esinemist ARTlinersis ootab teda ees 11. märtsil Transformator Frohnau, kus temaga koos istub kuulajate ette Pan Salmenhaara Soomest. Sellest kontserdist teeb raadio- ja veebiülekande Rockradio.de.

«Vol. 12» on Tartu slaidkitarristi esimene täispikk stuudioalbum pärast 2018. aasta plaati «Breakfast in September». Vastse CD kõik 14 kitarripala salvestas aastail 2019–2022 Jaan Tamm, kes sajandi esimesel kümnendil võttis üles ka peaaegu kõik Rootsi toonase bändi Bullfrog Browni stuudioplaadid.

«Vol. 12» esitlused on 16., 17. ja 18. märtsil Tartus, Tallinnas ja Põlvas. Kaasa teeb Soome suupillimängija ja kitarrist Jantso Jokelin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles