Erkki Bahovski: keisri uued rõivad Ida-Virumaal (5)

, Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: Eero Vabamägi

Kui Venemaa okupeeris ja annekteeris roheliste mehikeste abil 2014. aastal Krimmi ja üritas sama teha Donbassis, lendas Eestisse rahvusvaheline meedia küsimusega «Kas Narva on järgmine?». Ning narvakad ise pluss ülejäänud Eesti tõestasid, nii kuis jaksasid, et Narva kindlasti järgmine ei ole.

Nüüd võiks rahvusvaheline meedia sama küsimusega tagasi tulla, kui vaadata valimistulemusi. Venemeelne üksikkandidaat Mihhail Stalnuhhin ja selgelt Kremli jutupunkte esindava Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ridades kandideerinud, liikumise Koos juht Aivo Peterson korjasid enneolematu häältesaagi. Tõtt-öelda on rahvusvaheline meedia Ida-Virumaale ka tähelepanu juhtinud ega ole rääkinud üksnes Kaja Kallase valimisvõidust. Stalnuhhini ja Petersoni edu tähendas ühtlasi, et Keskerakond küll võitis Ida-Virumaal, aga sai hulk hääli vähem kui varem. Lisaks sellele hakkab Eestimaa Ühendatud Vasakpartei saama riigi toetust.

Keiser on alasti – kui Keskerakonnal õnnestus maskeerida venekeelsete valijate poolehoid erakonna toetamiseks, siis Stalnuhhini ja eriti Petersoni kaasus näitab Vene maailma ehedal kujul. Maskiball sai selleks korraks läbi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles