Eesti võrkpallikoondise uus peatreener Alar Rikberg Bigbankis jätkamisest: arutame seda järgmisel nädalal

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Alar Rikberg on sellel hoojal Tartu Bigbankiga võitnud juba kaks tiitlit.
Alar Rikberg on sellel hoojal Tartu Bigbankiga võitnud juba kaks tiitlit. Foto: Tartu PM/Scanpix Baltics

Eile andis Eesti võrkpalliliit teada, et Eesti rahvusmeeskonna uueks peatreeneriks saab koondise kauaaegne statistik ja abitreener Alar Rikberg.

Äsja Tartu Bigbankiga Balti liiga tiitlit kaitsnud 41-aastane Rikberg on meeste koondise juures erinevates rollides olnud juba 18 aastat. Ta võtab teatepulga üle itaallaselt Fabio Solilt, kes pidi aasta alguses koondise juhendamisest loobuma.

Rikbergi sõnul olid nii Bigbanki võrkpallimeeskonna president kui ka mänedžer algusest peale tema kandidatuuriga kursis.

«Minu stiil pole asju varjata. Meie klubi president ja mänedžer teadsid kohe sellest ja olid protsessiga kursis,» rääkis ta. «Oli ka selge, et ega neil palju ette kirjutada pole, sest meie leping kestab selle hooaja lõpuni.»

Võrkpallihooaja iseloom – klubihooaeg sügisest kevadeni ja koondise mängud suvel – annab võimaluse põhimõtteliselt jätkata tööd nii Tartu kui ka Eesti rahvuskoondise peatreeneri kohal.

«Kohtume järgmisel nädalal, et rääkida Tartu Bigbanki tulevikust ja minu võimalikust osast selles,» sõnas värske koondise peatreener.

Rohked õnnitlused

Rikberg tunnistas, et ta sai pärast uudise välja kuulutamist rohkem õnnesoove kui Balti liiga tiitli puhul, mis möödunud nädalavahetusel kodusaalis kindlustati.

«Kõik mu mängijad õnnitlesid ja ka paljud koondise mängijad. Õnnitlussõnumeid sain ma ausalt öeldes rohkem kui pärast Balti liiga võitu. Natuke veider, sest üks oli ikkagi võistlussarja võit, peatreeneriks valimine on alles teekonna algus,» kirjeldas Rikberg.

Eesti meeste võrkpallikoondist hakkavad Rikbergi kõrval juhendama abitreener Avo Keel, teine abitreener Lauris Iecelnieks, kes on praegu Audentese spordigümnaasiumi treener, üldkehalise ettevalmistuse treener Ott-Erik Kalmus, füsioterapeudid Toms Zvonkovs ja Mark Leinfeld ning statistik ja mänedžer Märt Pajusalu.

«Võrkpalliliidu juhatus korraldas konkursi, mis algas peatreeneri nägemusest, kes kuuluvad staff'i. See pidi endas kätkema ka esialgset koondise nimekirja ning nii lühiajalist kui ka pikemat plaani koondise eesotsas,» sõnas Rikberg.

Tähtsaim tiitel veel püüdmata

Tartu Bigbank on sellel hooajal võitnud kaks tiitlit: detsembris Aadu Luukase karika ning möödunud nädalavahetusel Balti liiga. Nüüd on meeskonnal võimalik korrata eelmisel hooajal saavutatud kübaratrikki ning auhinnakappi lisada Eesti meistrivõistluste trofee.

Tartu peatreener oleks tahtnud enne Eesti meistrivõistlusi lasta meestel rohkem puhata, kuid poolfinaalseeria Pärnu võrkpalliklubiga on kohe peale tulemas.

«Oli tihe nädalavahetus. Finaalmäng oli koos soojendusega üle kolme tunni pikk. Puhkamiseks jäigi ainult üks päev. Üritame üles leida värskust, nii vaimset kui ka füüsilist,» rääkis Bigbanki peatreener.

Kuigi kaks tiitlit on juba võidetud, peab Rikberg Eesti meistrivõistlusi nii enda kui ka terve klubi prioriteediks.

«Ma kardan, et meil võib alguses Pärnu vastu pingelangusest tingituna raskusi tekkida, aga meil on piisavalt kvaliteeti, et sellest välja tulla. Meestele sai kohe järgmises trennis öeldud, et kaks tiitlit on võetud, aga üks on veel vaja võita.»

Poolfinaalseeriat Pärnu vastu alustatakse juba reedel kell 19 Tartu ülikooli spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles