Biotehnoloogiafirma koondab kolmandiku töötajaid

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Solis BioDyne juhatuse liikme Ele Reiljani sõnul on töötajad majandustingimuste paranemise korral ettevõttesse tagasi oodatud.

 
Solis BioDyne juhatuse liikme Ele Reiljani sõnul on töötajad majandustingimuste paranemise korral ettevõttesse tagasi oodatud.  Foto: Oleg Hartsenko

Tartus tegutsev ettevõte Solis BioDyne, mis tegeleb biotehnoloogias kasutatavate valkude ning muude bioproduktide tootmise, arendamise ja müümisega, koondab keeruliste majandustingimuste tõttu 27 positsiooni, mis tähendab 22 inimese töölt lahkumist. Ettevõttesse jääb ligi 50 töötajat.

Koondamise põhjuseks on energiakriis ja sellest tulenev hinnatõus, julgeolekukriis ja inflatsioon, euribori tõus ja koroonapandeemia järelmõjud. «See kõik puudutas nii meie igapäevast toimetulekut, kuid mõjutas ka meie kliente kogu maailmas,» märkis ettevõtte juhatuse liige Ele Reiljan. Lisaks koondamisele ootab ettevõtet ees ka igapäevakulude põhjalik ülevaatamine.

Reiljani sõnul edasisi koondamisi ette näha ei ole ning pea 50 spetsialisti jätkavad teaduse maailma viimist. «Tootmine on tänu aastatepikkusele arendus- ja parendustööle nii efektiivseks viidud, et ühtki liini me sisuliselt seisma ei pane ning klientide tellimusi suudame edukalt täita,» rääkis ta. «Koondatud töötajaid toetame igakülgselt, pakume tuge uute võimaluste leidmisel ja soovituste jagamisel ning ootame neid tagasi, kui ettevõtte kasv taas sealmaal on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles