Tartu kandis kindlustas koha riigikogus vaid üks omavalitsusjuht

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Reformierakonna Tartu valimispidu käis Atlantise majas, esiplaanil rekordilise häältesaagi kogunud linnapea Urmas Klaas.
Reformierakonna Tartu valimispidu käis Atlantise majas, esiplaanil rekordilise häältesaagi kogunud linnapea Urmas Klaas. Foto: Margus Ansu

Tartu linnas ning Tartu- ja Jõgevamaal kandideeris riigikokku hulk kohalike omavalitsuste juhte, riigikogukoha kindlustas neist vaid üks, Tartu linnapea Urmas Klaas.

Reformierakonna Tartu esinumber linnapea Urmas Klaas tegi riigikogu valimistel enda kõigi aegade häälterekordi, kogudes 8065 häält, ning tasuks isikumandaat ja koht Toompeal. Klaas on aga välja öelnud, et tema jätkab igal juhul tööd linnavalitsuses. Tema asendusliikmena saab parlamendis koha ilmselt Margit Sutrop, kes kogus 1103 häält. 

Kui aga ajalukku vaadata, siis ei teinud Urmas Klaas Tartu linnapea kohalt riigikokku kandideerides kõigi aegade tugevaimat tulemust. 2007. aastal Tartu linnapea ametis riigikokku kandideerinud reformierakondlane Laine Jänes, kes nüüd kannab perekonnanime Randjärv, kogus 9303 häält. Valimiste järel sai toonasest Tartu linnapeast kultuuriminister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles