Judokad said Itaalia karikaetapil viienda koha

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Olümpiko spordiklubi judokad Kabriel Kirna, Jakob Vares ja nende treener Priit Berg.
Olümpiko spordiklubi judokad Kabriel Kirna, Jakob Vares ja nende treener Priit Berg. Foto: Olümpiko Spordiklubi

Nädalavahetusel võistlesid Itaalias Lignanos oma elu esimesel juunioride MK-etapil 17-aastased Tartu baseeruva Olümpiko spordiklubi judokad Kabriel Kirna ja Jakob Vares. Medalite hõngu oli tunda mõlema poisi maadluses, kuid vormistamine jääb järgmiseks korraks.

Jakob Vares (-100 kg) sai esimeseks vastaseks endast kaks aastat vanema tugeva itaallase Samuel Grossi. Tasavägine võitlus läks lisaajale, kus Vares pani efektse Ipponiga oma paremuse maksma. Veerandfinaalis tuli vastu võtta väga võitluslik kaotus hilisemale võitjale ja maailma reitingus teisel kohal asetsevale slovakile Benjamin Matasejele, kellel on eelmisest aastast kodus MM-i ja EM-i pronksid.

Lohutusringis alistas Vares maailma edetabelis 20. kohal oleva Austria sportlase Illmer Huberti ja pääs pronksimatši oli tagatud. Pronksmedali eest tuli võitlema minna suvel noorte olümpia päevadel pronksi saanud hollandlase Joes Schelli vastu. Taktikaliselt vigu teinud Vares sai kiiresti kaks karistust, kuid selg vastu seina suutis Jakob ikkagi matši juhtima minna ja pronks oli juba minuti kaugusel,. Medalile tõmbas siiski kriipsu peale juunioride õpipoisile antud kolmas karistus ja seekord hollandlane veel pääses.

Kabriel Kirna (+100kg) sai soodsa loosi tahtel pääsu otse veerandfinaali, kus kohtus Itaalia esindaja Lorenzo Paradisiga. Itaallane Kirnale probleeme ei valmistanud – kolmandal minutil viskas Kabriel võimsa heitega Lorenzo sellili.

Poolfinaalis oli vastaseks hoopis teisest puust tšehh Tomas Raska, kes eelmisel aastal sai juunioride toimetustesse sisse elada, et sellel aastal tegusid teha. Kirna püüdluseid heidet sooritada segas vastase taktikaliselt valitud tugev haare. Nii suutis üleeelmisel aastal kadettide EM-il pronksi saanud tugev tšehh targalt maadeldes oma heite viimasel minutil ära oodata ja ennast finaali maadelda.

Pronksiheitluses ei saanud Kirna lihtsamat vastast. Suvisel noorte olümpia päevadel saavutatud pronksmedal räägib enda eest. Küprose vägilane Antoniou Giannis on sellel aastal ka kahel täiskasvanute Grand Slamil osalenud. Kirna alustas kogenud vastase vastu ägedate rünnakutega, kuid hakkas matši lõpu poole väsima ja 30 sekundit enne lõppu leidis Kabriel ennast selili vastase alt. Tuli vastu võtta kaotus kinnihoidmisega.

Esimest aastat U21 vanuseklassis võistlevatele poistele tasuks viiendad kohad. Olümpiko judoklubi treener Priit Bergi sõnul annab see poistele kõvasti enesekindlust, et juba järgmistel Euroopa karikaetappidelt veelgi säravamad tulemused teha. Kolmeaastane juunioride võistluskarusell on ägedalt pihta hakanud.

Järgmisel nädalavahetusel näeb poisse Eesti juunioride meistrivõistlustel Tartus ja kahe nädala pärast juba teisel Euroopa karikaetapil Sarajevos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles