Tartu linnavolinik Kristina Kallas mõtleb ministriportfellist ja muretseb Ida-Virumaa pärast (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Kristina Kallas
Kristina Kallas Foto: Pilt videost

Tartu linnavalitsuse ja volikogu koosseisus riigikogu valimiste tulemus suuremaid muutusi ei tõota, erandiks on olukord, kui Eesti 200 on koalitsiooni moodustamisel osaline ja erakonna aseesimees Kristina Kallas peaks saama ministriks.

Kristina Kallas ütles, et kui Eesti 200 võimuliidus ei osale, jätkab ta riigikogu töö kõrvalt ka Tartu volikogus. Kui osaleb, siis tuleb tal tõenäoliselt valitsusse minna ja see välistab osalemise volikogus, kus ta praegu on fraktsiooni esimees.

Tema asendusliige riigikogus oleks Tanel Tein, ka Tartu linnavolinik, aga Kallase asendusliikmeks Tartu volikogus saaks Hannes Klaas.

Kallase eelistus oleks haridusministri portfell, misjuhul side Tartuga ei kaoks.

Valimistulemusi näeb Kallas üldiselt rõõmsates toonides.

«Positiivselt jääb meelde väga suur valimisaktiivsus, sealhulgas Tartu linnas,» ütles Kallas. «Kahtlustan, et mingi osa sellest on noore valija valima tulemine. Ilmselt see ka liberaalseid erakondi kõvasti aitas.»

«Murekoht on Ida-Virumaa, reaalne murekoht,» ütles Kallas. «See, mis seal juhtus, paneb muretsema. Aga see on kõigile parteidele peeglisse vaatamise koht ja kõigile valitsustele. Okei, me võime inimesi süüdistada, et nad sellise meelsusega on, aga kogu ühiskondlik protsess ja elu toimub vastastikuses mõjutuses. Meil on kõigil tööd teha.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles