Tartu EKRE juht: ma ei oska öelda, kas Eesti rahvas on rahutusteks valmis (13)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
EKRE Tartu ringkonna juht Silver Kuusik valimiste päeval kampaaniat tegemas.
EKRE Tartu ringkonna juht Silver Kuusik valimiste päeval kampaaniat tegemas. Foto: Sille Annuk

Isiklikuks häältesaagiks 828 häält kogunud, kuid riigikogust välja jäänud Tartu EKRE juht Silver Kuusik oli esmaspäeva keskpäeval valimistulemustest selgelt löödud. Ta leidis, et Kaja Kallase võimuses on praegu rahvast ravida.

Reitingute põhjal Tartust kuni kolme mandaati lootnud EKRE sai siiski vaid ühe, selle teenis Jaak Valge, kes kogus 2340 häält. Tartu EKRE nimekirja teine, Loone Ots, sai 838 häält.

Silver Kuusik ei pidanud rõõmustamisväärseks ka seda, et ta isiklik saak oli suurem näiteks kui Tartu keskerakondlastel Jaan Tootsil ja Aadu Mustal. «Ma arvan, et nende poliitikupõlv on nüüd läbi, aga lõppkokkuvõttes ei viinud see minu tulemus ka kuhugi,» tõdes Kuusik. Ta lisas, et ei ole enda jaoks veel tulemusi lõpuni selgeks mõelnud, aga pidas üllatavaks Urmas Klaasi ülisuurt häälte hulka olukorras, kus linnapea on teatanud, et ta riigikokku ei lähe.

«Mind üllatab kogu e-häälte hulk ja mind üllatab Urmas Klaasile antud 8000 häält,» ütles Kuusik. «Klaas ju ei lähe. Klaasi kandideerimine on üks koomusk ja Klaas üksi korjas rohkem hääli kui terve EKRE nimekiri. Linnapea positsiooni selline kasutamine ei ole võib-olla päris korrektne, aga seadus lubab ja midagi ei ole nuriseda ka.»

EKRE nimekirja häältesaak Tartus oli 7139, Urmas Klaasil 8067.

Kuusik jätkas, et tema ei oska valimistulemustes kuidagi positiivset tooni leida. «No mina ei näinud Tartus tänaval ülemäära palju inimesi, kes oleks tõepoolest tahtnud valida Reformierakonda,» rääkis Kuusik. «Meie telk aga oli kogu aeg rahvast täis, inimesed olid ümber veel enne, kui telki hakkasime üles panema. Kõik rääkisid tervisest, rahahädadest, tööteemadest ja maksudest.»

«Eks Eesti on endale saatuse valinud ja loodame, et see läheb riigikogus parimal kombel,» lisas Kuusik. «Usun, et näeme siin vihakõneseadust ja mis viga minna, liberaalidel enam ei ole midagi ees. Ma ei oska öelda, kas Eesti rahvas rahutusteks valmis on, aga on mingi kiht ühiskonnast, keda Kaja Kallas on välistanud parlamenditöö mõttes. Ma ei oska öelda, mida see kiht tegema hakkab. Eesti riik on revolutsioonilise seisu lävel. Küsimus on, kui halvaks olukord minema peaks, et rahvas end liigutama hakkaks. Kaja Kallase võimuses on Eesti rahvast ravida praegu.»

Kommentaarid (13)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles