President Karis külastas Otepääl toimunud eriolümpia Euroopa suusavõistlusi

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Eesti Vabariigi president Alar Karis eriolümpia sportlastega.
Eesti Vabariigi president Alar Karis eriolümpia sportlastega. Foto: Maria Kilk

Otepääl Tehvandil toimusid 1.–2. märtsil eriolümpia Euroopa suusavõistlused.

«Presidendi visiit oli võistlemise kõrval meie tipphetk,» rõõmustas Eriolümpia Eesti ühenduse esimees Andres Pool. Eesti president Alar Karis märkas eriolümpia sportlaste positiivsust ja rõõmu.

Otepää suusaradadele kogunes 132 eriolümpia sportlast üle Eesti ning lisaks Lätist, Leedust, Hollandist, Sloveeniast, Slovakkiast, Austriast, Poolast ja Soomest.

Koostöös politsei- ja piirivalveametiga toimus tõrvikujooks Otepää vallamaja eest Tehvandi staadionile. Politseinikud tunnustasid oma osalusega eriolümpia tegemisi ning koos kanti ja süüdati avatseremoonial võistluste tuli.

Võistluste avamisel tervitasid osalejaid Tehvandil kultuuriminister Piret Hartman, patroon Hannes Hermaküla ja Lionsi Eesti piirkonna ekskuberner Raivo Kokser.

Eestist osales võistlustel Kaasani maailmamängudeks valmistunud suusakoondis ja veel 28 kooli, hoolekandekeskust ja spordiklubi. Sportlased võtsid mõõtu vastavalt oma võimetele 100 m, 500 m, 1 km, 2,5 km või 5 km rajal. Lisaks toimus teatesuusatamine 4 x 1 km.

Meeleolukal autasustamistseremoonial aitasid medaleid jagada eriolümpia esimees Andres Pool, Urmas Paju, Euroopa eriolümpia esindaja Mirek Krogulec, Eesti Lionsi asekuberner Tõnu Muru ja ekskuberner Raivo Kokser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles