PILDID Selline hakkab välja nägema tulevane Raatuse äri- ja elukvartal

Liisa Salekešina
Copy

Tartu Raatuse kvartali arhitektuurikonkursi võitis arhitektibüroo Pluss. Võidutöö paistis žüriile silma tervikliku lähenemise, ajakohaste lahenduste ja erinevate sihtrühmade vajaduste arvestamisega.

ASi Vallikraavi Kinnisvara korraldatud arhitektuurivõistlusega sooviti leida Raatuse üliõpilaselamu vastas asuva Raatuse kvartali jaoks parim lahendus hoonete ja nendevahelise õueala loomiseks. Konkursile kutsuti osalema kolm arhitektibürood, mille tööde seast valiti parimaks Plussi kavand. Võidutöö autorid on Indrek Allmann, Indrek Suigusaar ja Gunnar Kurusk. Kaasa töötasid Lisanna Remmelkoor ja Mariia Paslova.

Konkursi žürii esimehe ja Rand & Tuulberg grupi nõukogu esimehe Aivar Tuulbergi sõnul oli võidutöö modernne ja soliidne. «Plussi kavandi ruumiline käsitlus oli kontseptuaalne, erinevatele sihtrühmadele keskenduv ja tugev,» ütles ta. «Hoonete paigutus on professionaalselt ja funktsionaalselt lahendatud, suuremad mahud on jäetud tänava äärde ja seeläbi antud võimalus luua privaatsemad perekorterid, selgelt eraldatud sisehoovi ja avaliku ala.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles