Lodjaselts ei pea linna seatud lammutustähtaega realistlikuks (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy

Tartu linnavalitsuse ettekirjutus näeb ette, et Emajõe lodjaselts ja Estriver peaksid märtsi lõpuks lammutama või teisaldama Madruse 24 krundilt ebaseaduslikud ehitised. Lodjaseltsi meelest ei ole seda ettekirjutust võimalik täita.

Tartu linnavalitsus tegi sel nädalal kaks ettekirjutust, mis peaksid viima Madruse 24 krundil kerkinud probleemide lahendamisele lähemale. Üks ettekirjutus on tehtud kokkuleppel lodjaseltsiga seal laeva remontivale osaühingule Estriver. See puudutab remonditava laeva ümber rajatud telgi lammutamist, lisaks tuleb teisaldada tööriistade konteiner, välikäimla, soojakuna kasutatav buss ja utiliseerida laeva remondiga seotud jäätmed. Nii selgitas Tartu ehitusjärelevalve juht Andres Aint.

Teine ettekirjutus on Emajõe lodjaseltsile, mis oli linnalt saanud Madruse 24 krundist osa kolmeks aastaks tasuta kasutamiseks, ent ei ole vabastanud krunti pärast seda, kui linn mullu sügisel lepingu pikendamisest keeldus, argumendiks omavoliline tegutsemine ja keskkonnakahju. Selle ettekirjutuse järgi tuleb lammutada või teisaldada vana lodjakojana tuntud telk, teisaldada üks roheline kiosk ning utiliseerida ehitus- ja lammutusjäätmed ning muud keskkonda sobimatud asjad, nagu vanamööbel, betoonplokid ja muu selline, selgitas Aint.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles